Ilyen csodát tesz a szódabikarbóna kertedben a paradicsommal!

Hirdetés

Bő termést szeretnél? Hiába gondozod megfelően, né­hány esős nap azonban tönk­re­te­heti az egész ter­mést! Sze­ren­csére van meg­ol­dás, jöhet a szó­da­bi­kar­bóna!

Ha időben palántázol, június második felére beérnek az első bogyók. Sajnos, azonban közbeléphet a természet, néhány tartósan esős nap után gombás fertőzést kaphatnak a tövek, előbb befoltosodnak, majd elszáradnak a levelek. A bogyók pedig betöppednek, összezsugorodnak. De itt a megoldás!

Hirdetés

Ez esetben nem tehetünk mást, vissza kell szorítani a fertőzést, amennyire csak lehet, hogy az új hajtások és bogyók már egészségesen fejlődhessenek.

Mivel a fertőzés mindig a talaj irányából indul el, ezért első lépésként csipkedd le a lelógó leveleket, hogy ne érjenek a talajhoz.
Aztán jöhet a kezelés.

Drága vegyszerek helyett próbáld ki ezt az olcsó háziszert.

Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát keverj össze 3,5 liter vízzel, majd öntsd az oldatot egy szórófejes flakonba, ezzel fújd le a növény beteg felületét.

Hetente egy-két alkalommal végezd el a kezelést, mindig az esti vagy a kora hajnali órákban. (Tűző napsütésben ne permetezz, csak ártasz vele a paradicsomnak!)

Forrás: ripost.hu


Hirdetés

Hozzászólások: