Ildikó beteg gyermekétől megvonták az ápolási díjat, mert meg tud kenni egy kenyeret magának

Hirdetés

Aki ismert tudja hogy van egy sérült gyermekem. Történet a következő…. Márciusban a havi 32.000 forintos ápolási díjat megemelték kb. a háromszorosára és átkeresztelték GYOD-ra (Gyermek Otthongondozási Díj). Októberben kaptam egy levelet, hogy egy szakértő kijön házhoz és megvizsgálja a gyerek ‘önellátási képességét’. Ez abból áll hogy ‘a lakásban tud-e önállóan étkezni, öltözni és tisztálkodni’. Hát persze hogy tud!!! Hisz én marha, mindig arra tanítottam, neveltem, hogy valamilyen szinten ellássa magát, mivel eljön az idő, hogy nem leszek mellette. Itt követtem el a hatalmas baklövést. Meg tud csinálni magának szeletelt kenyérből egy szendvicset, tud melegíteni a mikróban egy bögre tejet, nem kell felöltöztetnem és egyedül használja a wc-t. Ezek tükrében a szakértő megállapította hogy ‘önellátásra képes’.

Hirdetés

Tegnap megkaptam a határozatot: ‘2019. dec. 31-ig még kapom ezt az összeget, utána semmi’. Kérhetem újra a fent említett hatalmas összegű ápolási díjat, amihez majd ismét kiküldik a szakértőt. Az dühít, hogy ők egy tollvonással áthúzták KÉT korábbi Igazságügyi Orvosszakértő véleményét, hogy ‘a gyermek önálló életvitelre képtelen’. Nem ismeri a pénz értékét, sem az időt: Nem tud venni magának egy zsemlét. Nem tud önállóan közlekedni, mert a saroknál már eltéved. Nem tud magának főzni, késsel ön- és közveszélyes, állandó felügyelet alatt kell tartani. Emiatt esélyem sincs elmenni bárhová dolgozni, ami mellesleg max. napi 4 óra lehetne. De az a lényeg, hogy a lakásban önállóan tud közlekedni. Tudom hogy nagyon sok család, szülő van most ugyanebben a helyzetben és egyszerűen tehetetlenek vagyunk.

Hirdetés

Mert a hülye szülőnek az az érdeke hogy a gyereke valamit meg tudjon tenni egyedül. De kérdezem: ha nem vásárolok be, vagy nem főzök és mosok akkor mi lesz azzal a gyerekkel? Kb. koszos ruhában döglik éhen, de lényeg hogy el tudja magát látni. Remélem hogy minél többen megosztjátok, akkor talán eljut az illetékesekig. Aki ugyanebben a szituban van ő is írja le, nem panaszképpen, de akkor talán elindul valami pozitív változás. Kösz ha türelmesen végigolvastad, bár lehet kicsit zavaros, de kérlek oszd meg ha teheted!”.

Forrás: minden-egyben.com

Hirdetés

Hozzászólások: