Így mentette ki a magyar tűzoltó a lángoló panelből a csecsemőt

Hirdetés

Tűz ütött ki kedden délelőtt Budapesten, a VII. kerületben, a Hernád utca egyik régi bérházában.

A 3 emeletes, régi építésű bérház első emeletén, két lakás között, egy körülbelül 10 négyzetméteres tárolóban volt a tűz. A helyiségben egy idős asszony volt, ő égési sérüléseket szenvedett, a tűzoltók kórházba vitték. A lángokat rövid idő alatt megfékezték a tűzoltók, de körfolyosók és a lépcsőház füsttel teltek meg – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

Hirdetés

A füst miatt a házból légzőálarcok segítségével 10 embert hoztak ki a tűzoltók. Egy második emeleti lakásban egy csecsemő is volt, őt azonban nem akarták kitenni a füst veszélyeinek, ezért a lakás utcára nyíló ablakán át, létrával hozták le és adták át épségben az édesanyjának.

Teljes terjedelmében égett egy tízemeletes lakóépület egyik első emeleti lakása hétfő késő délelőtt Budapest XI. kerületében, a Fehérvári út Andor utca és Etele út közötti szakaszán. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták a szinteket. A tűzoltók a lakóépületből tizenöt embert menekítettek ki, hozzájuk a tűzoltási utómunkálatok idejére melegedőbuszt is kértek a helyszínre. A mentők öt embert megfigyelésre kórházba szállítottak.

A fényképeket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának fotóriportere, Csontos Ferenc Zoltán tűzoltó törzsőrmester készítette.

Hirdetés


Hirdetés

Hozzászólások: