Így hangzott Orbán Viktor győzelmi beszéde

Hirdetés

Orbán Viktor győzelmi beszédében, a Bálna előtti téren köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a választáson.

“Magyarország azt bizonyította a magas részvétellel, hogy európai nemzet, a magyaroknak Európában van a helyük. Itt van a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni” –mondta beszédében.

„Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelem arattunk. Tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval új korszak kezdődött, emiatt nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy korszakos győzelem” – értékelte a Fidesz teljesítményét az EP-választáson, amivel 13 mandátum jutottak az Európai Parlamentben. Aztán megköszönte a szavazóiknak, „akik úgy döntöttek hogy Magyarország magyar maradjon”, és elmondta, hogy határon túli magyarokat is képviselni fogják Brüsszelben.

Hirdetés

Orbán Viktor külön kiemelte, rekordrészvétel mellett arattak rekordgyőzelmet, elsősorban azzal, hogy a migrációt kellően komolyan vették.

Úgy látja, a nemzetegyesítés nagy, vissza nem térő lehetősége a mostani.

Van még egy egész éjszakánk, hogy elemezzük a győzelmet, de ez elsőre egy megbizatás három dologra: állítsuk meg a bevándorlást, védjük meg a nemzetek Európáját, és védjük meg a keresztény Európát. És ezt is fogjuk tenni – fogalmazott a Fidesz elnöke.

Hirdetés

Az is kiderült – folytatta -, az emberek Magyarországon azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekét képviselik, akik tisztelik az európai nemzeteket és olyan európai vezetők kellenek, akik büszkék a 2000 éves keresztény kultúránkra – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki megerősítette: számukra Brüsszelben is mindig Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fognak működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást.


Hirdetés

Hozzászólások: