Így borult ünnepi fénybe Budapest – idén különleges, környezetbarát díszekkel

Hirdetés

Advent első vasárnapján felgyúltak a karácsonyi fények a Belvárosban és az Andrássy úton is.

Ebben az évben nagyon más lesz a karácsony is – a járványhelyzet miatt elmaradnak a köztéri vásárok, a Vörösmarty téri is a kézművesek portékáival az online térbe költözött, és a korábban megszokott, látványos, ámde pazarló, és a városi fasorokat is megterhelő ünnepi kivilágítást is újragondolták. Az újrahasznosított műanyagból és lebomló anyagokból készült dekorációnak nem csak a környezeti terhelése kisebb, de a fákat is kíméli.

Hirdetés

Azt már a díszítés elkezdése előtt lehetett tudni, hogy idén a főváros alternatív megoldásokat keres, a zöld szemlélet jegyében fontos, hogy amellett, hogy látványos és meghitt hangulatot varázsoljanak az utcára, a környezetet is óvják, amennyire csak lehet.

Fotó: Bódis Krisztián
Fotó: Bódis Krisztián

Illetve Bardóczi Sándor főtájépítész többször felhívta rá a figyelmet, hogy a fákra feltekert fényfüzérek milyen sérüléseket okozhatnak az amúgy is megviselt fáknak. Így idén a  Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. olyan új dekorációt tervezett, amely a fenti szempontokat mind figyelembe veszi, egyszerre szép, de energiahatékony és környezetvédő is.

Hirdetés
Fotó: Soós Bertalan
Fotó: Soós Bertalan

Tegnap a Városháza Parkban az adventi gyertyagyújtásra felragyogtak a díszek is a fákon, és a különleges dekorkarácsonyfa is kikerült, valamint az infópont is mézeskalács házikóvá alakult.

Hirdetés
Fotó: Bódis Krisztián
Fotó: Soós Bertalan
Fotó: Soós Bertalan

A Vörösmarty téren idén is felállították a 11 méteres karácsonyfát, és az Andrássy út kivilágítása sem maradhat el. A változás talán itt a leglátványosabb, a fákra tekert füzérek helyett az út fölé kerültek a fényes díszek.

 

Forrás: enbudapestem.hu


Hirdetés

Hozzászólások: