HOPPÁ! Szétszakadt egy vonat lajosmizsei vonalon. Az eleje megérkezett, a vége az utasokkal együtt ott maradt a szántóföldön.

Hirdetés

Különös dolog történt Nyugati pályaudvarról 16:18-kor indult vonattal Felsőpakony és Ócsa között a nyílt pályán. A vonat fele továbbment, a vége viszont a nyílt pályán szépen lelassult és rajta az utasokkal sokáig ott maradt.

Eleinte minden rendben volt
Az eset még szerdán történt, délután negyed ötkor minden gond nélkül elindult a vonat, rajta sok utassal. Eleinte minden rendben volt, senki semmilyen rendkívüli történésre sem számított.

Levált a vonat vége
A Desiro típusú szerelvény már a Dél-pesti agglomerációban járt, nem messze az M5-ös autópályától. Elhagyta a vonat Felsőpakonyt, a következő állomás Ócsa lett volna, csakhogy a szerelvény második és harmadik egysége levált a motorvonatról – írja a mav142blogspot.com oldal.

Hirdetés

Nagy csend
Az utasok csak annyit vettek észre, hogy a vonat folyamatosan lassul, majd megáll a sötét nyílt pályán, ezután csend következett.

A vonat eleje megérkezett
A Vonatinfó alkalmazás szerint a vonat megérkezett Ócsa állomásra, azonban a részletesebb EMIG-en jól látható volt, hogy míg az első Desiro Ócsán állt, a második és a harmadik a nyílt vonalon, Felsőpakony és Ócsa között.

A MÁV azt állítja lekapcsolták
Aznap 18:09-kor a MÁV-Csoport oldalán megjelent tájékoztatás szerint a vonat utolsó két egységét műszaki hiba miatt kapcsolták le. Arról nem írnak, hogyan és miért kapcsolták le a vonat felét menet közben a nyílt pályán.

Lendületből állt meg
A Facebook bejegyzés alatti komment, amely már nem látható, illetve további utasok jelzései szerint az utolsó két egység a két település között állt meg „lendületből”. Ekkor még nem tudták, hogy az első rész nélkülük ment tovább Ócsára.

Hirdetés

Egy órát álltak segítség nélkül a szántóföldön
Közel egy órája vesztegelt az utasokkal teli vonatrész az M5-ös autópálya közelében, mikor a tájékoztatás nélkül maradt utasok vésznyitóval ajtót nyitottak.

Volt aki gyalog indult útnak
Többen csak nézelődtek, de voltak akik leszálltak és gyalog indultak útnak. Nem sokkal később az első egység visszament értük, hogy behúzza a teljes szerelvényt Ócsára, amely innen már nem közlekedett tovább.

Nem indult el a következő vonat
Fokozta a helyzetet, hogy a problémás szerelvényt követően 18:18-kor induló vonatról még a Nyugatiban leszállították az utasokat, mondván műszaki hibás a mozdony. Ekkorra már többszáz utas állt a helyzet előtt, hogy nem fognak hazajutni este 8 előtt.

Nagy rohanás
Voltak, akik a Népligetbe rohantak, hogy busszal menjen haza, voltak, akik a ceglédi vonatokkal utaztak valameddig, hogy aztán autóval haza vigyék őket, és voltak, akik megvárták a következő, csak Kőbánya-Kispesttől közlekedő, késve induló vonatot.

Hirdetés

Gondban volt a többi utas is
Ezek a vonatok természetesen Budapest felé is kimaradtak. A blog szerzője úgy tudja több utas, akik éjszakára mentek volna dolgozni szabadságot vettek ki, ugyanis a Lajosmizséről 18:41-kor és 19:41-kor induló vonatok sem közlekedtek.

Forrás: budapestkornyeke.hu


Hirdetés

Hozzászólások: