Hoppá! Erre nem számítottunk! 2020. szeptembertől NAGYON SÚLYOS VÁLTOZÁS JÖN A magyar iskolákban!

Hirdetés

Hoppá! Erre nem számítottunk! 2020. szeptembertől NAGYON SÚLYOS VÁLTOZÁS JÖN A magyar iskolákban! Olyan ÚJ TÖRVÉNY LÉP ÉLETBE, amin ledöbbensz majd….

Iskolaőrséget hoz létre a kormány – erről is szó volt a csütörtöki kormányinfón. Első körben 500 intézményben lesz iskolaőr, főleg azokban az iskolákban ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak. Az őrök a tantestülethez tartoznak majd, fegyverük nem lesz, de más kényszerítő eszközük igen. Emellett több bűncselekménynél is már 12 éves kortól büntethetők lesznek az elkövetők – hangzott el az M1 Híradójában..

Hirdetés

Januárban került fel az internetre egy felvétel, ami a nagykátai ipari szakgimnázium és szakközépiskolában készült. Az egyik diák először az osztály előtt a táblánál kezdte lökdösni az oktatóját, miközben a többi társa buzdította, hogy üsse meg a tanárt.

A pedagógus higgadtan kérte a diákokat, hogy menjenek ki a teremből. Ekkor a fiú ismét közelített felé, majd leköpte.

„Pattintsd be neki az állát köcsög így kicsit.. ” – hallatszik a felvételen.

Ezután pedig az látható a felvételen, hogy a diák felemelt egy fadarabot, és azzal közelített a tanár felé, majd a levegőben elkezdett bokszolni alig néhány centiméterre a tanár arcától.

A fiú a tanár többszöri felszólítására sem ment ki végül a teremből, hanem leült az első sorba.

Ezek a felvételek pedig egy mezőtúri iskolában készültek, ahol papírral verte tanára fejét egy diák. Társa még ennél is tovább ment. A kézfejével többször a pedagógus arca felé ütött, majd egy olyan testmozdulatot tett, mintha fel akarná lökni.

Hirdetés

A diákok mobiltelefonjukkal rögzítették, ahogy társaik majdnem megütik, tépik a ruháját és végül papírral csapkodják tanárnőjüket.

Tavaly ősszel egy ehhez hasonló videó is bejárta a közösségi médiát. Akkor egy budapesti iskolában támadtak a diákok tanárukra. A fiatalok először csak sértegették az oktatót, majd egyikük meg is lökte.

Decemberben pedig egy győri szakközépiskolában késelt meg az egyik 17 éves diák egy pedagógust. A tanárnő a hátán és a karján sérült meg.

„A kormány a szerdai ülésén döntött arról is, hogy iskolaőrséget hoz létre”„Az iskolaőr része lesz a tantestületnek, állandó jelleggel jelen lesz az iskolában, és nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot” – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta: az iskolaőrnél fegyver nem lesz, de más kényszerítő eszközök lehetnek nála, és intézkedési jogosultsága is lesz.

„Az államnak az a feladata, hogy az iskolában a rendet biztosítsa, és a pedagógusokat pedig megvédje. Ma a legtöbb helyen ilyen problémák nincsenek, vannak viszont olyan iskolák és térségek, ahol rendszeresen vannak ilyen fegyelmi problémák, sőt, ahol a tanárral szembeni erőszak is – verbális, vagy akár fizikai – erőszak veszélye is állandóan fenn áll. Nem tűrhető el ez az állapot” –mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter

Hirdetés

A tárcavezető hozzátette: kibővítik azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év, és a pedagógusok sérelmére elkövetett összes bűncselekmény ebbe a körbe tartozik majd.

2020 szeptemberétől 500 iskolába küld iskolaőröket a kormány, hogy szavatolja az intézményekben tanulók és tanítók testi épségét.

fotó: terezvaros.hu
Forrás: hirado.hu


Hirdetés

Hozzászólások: