Holnap havazás – jégdarazápor érkezik

Hirdetés

Szerdán egy hullámzó hidegfront hoz borongós, esős időt, délen és keleten pedig több helyen záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak – írja az időkép. A zivatarok miatt a déli megyékben első fokú riasztást is érvényben van.

A magasabban fekvő tájakon havas eső, jégdarazápor is előfordulhat. Feltámad az északnyugatira forduló szél, melyet élénk, erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 4-9, napközben 6-11, a délkeleti határ mentén még 12-15 fokot mérhetünk.

Hirdetés

Csütörtökre fokozatosan szűnik meg a csapadék előbb a nyugati, majd a keleti országrészben is. Változóan felhős-napos idő lesz, az északnyugati szél sokfelé erős marad, a Dunántúl északkeleti részén helyenként viharos.

Péntekre virradóan egy meleg-, majd reggel egy hidegfront éri el térségünket. Ennek hatására sokfelé várható eső, havas eső, északkeleten havazás. Az Északi-Középhegységben akár 5-8 centimétere friss hó is leeshet.

A folytatásban felszakadozik a felhőzet, viharossá fokozódik az északnyugati szél. Már csak elszórtan fordulhat elő zápor, keleten eső, havas eső.

Forrás: Időkép


Hirdetés

Hozzászólások: