HIVATALOSNAK MINŐSÍTETTE A PENTAGON A KORÁBBAN KISZIVÁRGOTT UFO-VIDEÓKAT

Hirdetés

HIVATALOSNAK MINŐSÍTETTE A PENTAGON A KORÁBBAN KISZIVÁRGOTT UFO-VIDEÓKAT

Mindig érdekes megfigyelni, ahogyan a masszív, már-már hivatásos szkepticizmus beleütközik a valóság falába és még azután is tagadja ennek a falnak a meglétét. De előbb nézzük a fejleményeket!

Ugyebár a Pentagon immár hivatalossá tette azt a három UFO-videót, aminek létezéséről jó ideje lehetett tudni, sőt, bárki megnézheti azokat a világhálón. Először csak kiszivárogtak ezek a felvételek, mindenféle intézményi megerősítés nélkül, de már akkor is mély csend támadt a szkeptikusok táborában – igyekeztek nem tudomást venni a korszakos fejleményről. De most a Pentagon állt be az anyagok mögé, megerősítve, hogy azok valódiak, viszont fogalmuk nincs arról, hogy mik lehetnek ezek a tárgyak. Tehát nincs mese, ezt most valahogy megint „meg kéne magyarázni”.

Hirdetés

A feladat nehézségét az adja, hogy a videókat vadászpilóták készítették gyakorlatozás közben és még ők sem igazán tudják, hogy miféle technológia volt az, amit sikerült lencsevégre kapniuk. Mert bizony egyértelműen valamiféle technológiáról van szó, ami jól érzékelhetően meghaladja az Egyesült Államok legfejlettebb vadászgépeinek műszaki színvonalát.

Két dolog marad lehetséges magyarázatként:

1. Egy másik ország szigorúan titkos kísérleti gépeivel találkoztak a légierő egységei. Vagy éppen a saját „fekete programokon” belül készült prototípusokkal kellett szembesülniük. A probléma ezzel a következő: Vajon egy idegen hatalom miért parádézna a magasan fejlett technológiájával ott, ahol amerikai haditengerészeti és légvédelmi egységek gyakorlatoznak? Miért lepleznék le magukat ilyen módon, kockáztatva, hogy felvételek készülnek róluk, amiket aztán oly módon lehet kielemezni, hogy ennek a technológiának bizonyos részleteire fény derül? Ha én orosz vagy kínai döntéshozó lennék, úgy határoznék, hogy ezeket a gépeket kizárólag az országom belső, viszonylag kietlen vidékein lehessen reptetni, ahol sokkal kisebb a lebukás veszélye. Ráadásul egyáltalán nem világos, hogy az oroszok vagy kínaiak (vagy bármely más földi hatalom) honnan szedett elő egy olyan technológiát, amely gyakorlatilag lenullázza az USA legmodernebb gépeinek hatékonyságát. Tehát egyáltalán nem logikus az a feltevés, ami szerint egy másik ország kísérleti masinái játszadoztak volna az amerikaiakkal, távol a bázisuktól. (Ha esetleg műszaki probléma jelentkezik, akkor a hazahozataluk is sokkal nehézkesebb ilyen távolságból.) A kísérleti gépeket rendszerint hagyományos repülők szokták kísérni – itt ilyenről senki nem tett jelentést és a videókban sem látunk erre utaló jeleket.

Hirdetés

2. Ezek az UFO-k azok, amiknek látszanak: Egy földönkívüli értelmes faj technológiájának látványos megnyilvánulásai. Az most már biztos, hogy a videók nem egy hoax részét képezik. (Hacsak nem a Pentagon tolja fullba a kretént, de erre csekély az esély.) Az is biztos, hogy valamiféle technológiáról van szó, tehát szó sincs természeti jelenségről. Ez a technológia gyakorlatilag kiröhögi az emberiség legfejlettebb haderejének egységeit. Nem mellékesen a videóban látható repülő tárgyak kísértetiesen hasonlítanak azokra az UFO-kra, amiket világszerte évtizedek óta látnak az emberek – köztük pilóták, katonák, űrhajósok. A tulajdonságaikat, viselkedésüket tekintve is rendkívüli a hasonlóság.

Mindezen tények ellenére az egyik hazai hírportál noha beszámolt a fejleményekről, azért mégsem akart megállni két lábbal a szikár tényekből álló valóság talaján és a hírhez kötelességszerűen odabiggyesztették a következő mondatot: „A közeljövőben ez alighanem további spekulációkhoz fog vezetni arról, hogy az emberek földönkívüliekkel léphettek kapcsolatba.”

Nem hinném, hogy a tényeken, bizonyítékokon alapuló logikai következtetések puszta spekulációként értelmezendők. A Magyar Nyelv Értelmező Szótára szerint a spekuláció „a valóságtól, a gyakorlati tapasztalatoktól elszakadt, elvont gondolkodás, elmélkedés, töprengés.”

Hirdetés

Nos,

– mivel a rendelkezésünkre áll mindjárt három, hivatalosan a Pentagonból származó UFO-videó amire eddig senki semmiféle épkézláb magyarázatot nem tudott adni

– mivel a videókon látható tárgyak magasan fejlett technológiát képviselnek és ez tényszerű, bizonyítható módon nem hozható összefüggésbe egyetlen földi hatalommal sem

– mivel hasonló tárgyakat minimum évtizedek óta világszerte látunk.

így nem egykönnyen lehet a földönkívüli eredet lehetőségét boncolgató elméleteket puszta spekulációknak tekinteni.

(Körösztös György – Hihetetlen Magazin)

Hirdetés

Hozzászólások: