Hétfőtől jönnek a mínuszok – Már a fél országra kiadták a riasztást

Hirdetés

Napos idő várható a hétvégén, azonban hétfőn már nagy köd várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton délelőtt a Nyugat-Dunántúlon és a Szeged-Budapest vonaltól északkeletre is szakadozik, majd délután csökken is a felhőzet, eközben máshol nagyrészt derült idő várható. Csapadékra nem számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Hirdetés

Vasárnap napközben javulnak a látási viszonyok, általában napos, száraz idő várható, de a Dunántúl nyugati negyedén továbbra is borult marad az ég. Csapadék nem lesz. A délkeleti, az Alföldön északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de az Alpokalján csak 6, 7 fokig melegedhet fel a levegő.

Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon borongós, párás idő várható, emellett főként az Alföldön, északi megyékben képződhet éjszaka köd és rétegfelhőzet. Napközben a nyugati tájakat leszámítva – ahol szitálás is lehet – sok napsütésre számíthatunk csapadék nélkül. A délkeleti, Alföldön északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű. Hétfőre a tartós, sűrű köd miatt pedig több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki.


Hirdetés

Hozzászólások: