Hét végén kezdődhet a görögdinnyeszüret

Hirdetés

Fotó: giantwatermelongrowers.com/096

Kisebb lesz a hazai kínálat, de a másodvirágzásból még lehet bő termés.

Hamarosan kezdődhet a dinnye szedése, a szokásosnál később induló szezon elején kisebb lesz a hazai dinnyekínálat, de a másodvirágzásból még lehet bő termés – írja a Világgazdaság.

A lapnak Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke elmondta: a görögdinnyeszüret a hét végén, a jövő hét elején kezdődhet, így július elejére várható nagyobb mennyiségű magyar dinnye a piacokra.

Hirdetés

Ez a szokásoshoz képest némi késés, és a szezon elején valószínűleg kisebb mennyiséget tudnak leszedni a dinnyetermelők. A virágzás idején ugyanis hűvösebbek voltak az éjszakák, gyengébb volt a termés kötődése. Ledó Ferenc szerint ugyanakkor kár lenne temetni a dinnyeszezont, mert a másodvirágzásból augusztusban még nagyobb termés is jöhet a földekről. A legnagyobb nehézséget most a gyomosodás okozza a termelőknek, általánosságban pedig az mondható el, hogy ahol sok eső esett, ott gond van, ahol viszont nem volt túlzott mennyiségű csapadék, ott aránylag elfogadható állapotú az állomány.

Forrás: nepszava.hu


Hirdetés

Hozzászólások: