Hazáig gyalogolt Ausztriából egy kisemmizett magyar villanyszerelő

Hirdetés

Fotó: Pixabay

Kisemmizve hagytak magára egy magyar férfit ismerősei Ausztriában.

A villanyszerelőként dolgozó Tóth Károly Ti­bor szívességből indult el egy családdal múlt szombaton Dégről egy 350 kilométerre lévő ausztriai településre, ám 50 kilométerre a cél előtt a 38 éves férfi autója bemondta az unalmast: lerobbantak.

Ötvenezer forintot kaptam tőlük, amiből többször is tankoltam és a pályamatricákat is megvettem. A leállás után a telefonommal taxit hívtak, és közölték, nem kapom vissza, csak ha fizetek nekik húszezret. Amikor mondtam, hogy már nincs nálam annyi, kaptam egy hatalmas ütést az arcomba – mondta a Borsnak Tóth Károly Ti­bor, aki nem beszél idegen nyelveken.

Hirdetés

Hazáig gyalogolt Ausztriából egy kisemmizett magyar villanyszerelő

A férfi iratok, telefon és pénz nélkül maradt magára. Nagy nehezen beindította autóját, de azzal csak Bécs közeléig jutott el. Onnan fél liter vízzel indult el haza Magyarországra gyalog.

A szántóföldeken haladtam egy darabig, s az autópálya szalagkorlátja mellett is sétáltam. Ekkor még a rendőrök is elfogtak, néhány óra múlva pedig útnak indítottak. A határon nem ellenőriztek, egyszerűen átsétáltam. Próbáltam közben stoppolni, de senki nem foglalkozott velem

– mesélte a lapnak a férfi, aki ételhez nem igazán, de vízhez tudott jutni.

Soprontól Győr felé haladt, ahonnan már biciklivel haladt: az árokban találta azt. A férfit közben eltűntként kezdték el keresni, Bodajknál pedig egy kamionos ismerőse szólt a családjának, hogy látta őt. Fehérvár közelében azonban, mivel nem viselt sárga mellényt és nem is volt kivilágítva, a rendőrök megállították őt, és meg is bírságolták őt 50 ezer forintra.

Hirdetés

Nem viseltem sárga mellényt és nem voltam kivilágítva a 81-es főúton, ezért kaptam egy 50 ezres bírságot. Alig álltam a lábamon, ezért még meg is szondáztattak. Pedig a rendszerben látták, hogy eltűntként köröznek

– mondta Tóth Károly Ti­bor, aki az utolsó 35 kilométert már képtelen lett volna megtenni, de szerencsére családja addigra odaért hozzá. Tortúrája három napig tartott.

Forrás: borsonline.hu

Hirdetés

Hozzászólások: