Havazás és -8 fok hideg . Ez érkezik hétvégére:

Hirdetés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.19. vasárnap éjfélig
Ma folytatódik a borult, párás, többfelé (sűrűn) ködös idő, amelyet ónos szitálás, hószállingózás kísérhet. Ma délutántól a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében kialakulhat gyenge havazás. Nyugaton, északnyugaton szombat éjfélig lepel-1,2 cm hó hullhat. Az éjféli órákban és azt követően fokozatosan a középső tájak felé halad a csapadékzóna, amelyből főként havaseső és hószállingózás várható. Vasárnap délelőtt már a Duna vonalát is elérheti a rendszer, de zömmel a kelet-dunántúli területeken lehet kisebb havazásra számítani. Összességében vasárnap délig további lepel-1,2 cm hó várható.

Hirdetés

2020.01.18. 09:32 Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap helyenként még havazhat, hétfőtől szárazabb idő jön
Vasárnap nyugaton havas esőre, kisebb esőre, a Dunántúl más részein gyenge havazásra van kilátás, valamint a főváros térségében is szállingózhat a hó. Az Alföldön még marad a szürke, borongós, nyirkos idő. Északkeleten és az Őrségben ugyanakkor felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. Nyugaton élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben -1, +6 fok várható. Hétfőn többfelé számíthatunk napos időszakokra, csapadék nem valószínű. Nyugaton és északkeleten élénk lehet az északias szél. Napközben 2-6 fokot mérhetünk.

Kedden sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. Több helyen megélénkülhet a déli-délnyugati szél. Délután 2-7 fok közötti értékeket mérhetünk. Szerdán északra, északkeletre felhők érkezhetnek, de csapadék nem valószínű. A kissé szeles időben -1 és 8 fok közé melegedhet a levegő, északkeleten lesz hidegebb az idő.

Forrás: met.hu


Hirdetés

Hozzászólások: