Hatalmas rája ‘könyörög’ a búvárnak, hogy mentse meg az életét

Hirdetés

Hatalmas rája ‘könyörög’ a búvárnak, hogy mentse meg az életét

A szívmelengető videót a nyugat-ausztráliai partoknál húzódó Ningaloo korallzátonynál rögzítették. Jake Wilton búvároktató – könnyűbúvár felszerelésben – a mélyben összetalálkozott egy majdnem három méter széles rájával.

A hatalmas tengeri állat meglepetésére nem úszott el, hanem egyre közelített hozzá, majd úgy fordult, hogy a férfi lássa: horgok akadtak a jobb szemébe. A búvár először nem értette, de mivel az állat kitartóan mutatta, mi a baj, szinte könyörgött a férfinak, hamar rájött, mi a probléma.

Hirdetés

“Akkor egyértelművé vált, hogy mit kér: szedjem ki a horgokat, mentsem meg az életét.”

– számolt be a nem mindennapi élményről Wilton.

A búvár megtette, amit az állat kért, odaúszott, és kiszedett egy horgot. Aztán visszament a víz felszínére, levegőért, és újra lemerült.

Monty Halls tengerbiológus azt nyilatkozta az Independentnek:

“Jake csak feljött, és már merült is vissza. Ezt többször is megismételte, egymás után. Minden merülésnél kiszedett egy horgot a rája szeméből.”

Jake Wiltont teljesen lenyűgözte az állat türelme. A rája ugyanis nem úszott el, a fel-le merülő búvárt türelmesen megvárta.

“Teljesen világos volt, hogy pontosan tudja, mi történik. Miután az utolsó horgot is kiszedtem a szeméből, még visszamentem elbúcsúzni tőle. És azt is megvárta”

– számolt be a történtekről a búvár.

Monty Halls tengerbiológus csak annyit tett hozzá:

“Ez a legcsodálatosabb víz alatti felvétel, amit valaha is láttam.”

Hirdetés

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu


Hirdetés

Hozzászólások: