Hatalmas drogfogás: 15 helyszínen csaptak le a rendőrök a bandára, chatszobákban árulták a kábítószert

Hirdetés

Óriási rajtaütést szerveztek a rendőrök. Egyszerre 15 helyszínen kaptak el kábítószer-kereskedőket, fogyasztókat. A legfiatalabb alig pár napja lett nagykorú. Netes chatszobákban adták-vették a kábítószert, azt hitték ott nem találnak rájuk a zsaruk.

Drogbiznisz a chatszobában
A sokszor rendezett családi háttérrel rendelkező fiatalok körében sem ritka, hogy az internet kínálta arctalanság mögé bújva olyan közösségi médiás ismeretségekre tesznek szert, mely rossz irányba tereli őket. Így volt ez azokkal a huszonévesekkel is, akik egy chatszobás közösségen belül drogbizniszbe fogtak.

Hirdetés

Interneten üzleteltek
A kábítószer beszerzését neten keresztül bonyolították, a külföldi eladókkal személyesen nem találkoztak, és az általuk megrendelt kábítószer futárszolgálat útján jutott el hozzájuk, majd azt egymás között a chatszobában egyeztetve folyamatosan adták-vették.

Azt hitték nem tud majd róluk a rendőrség
Az volt az illúziójuk, hogy mindez a hatóságok előtt rejtve maradhat. Tévedtek. Erre akkor jöttek rá, mikor november 20-án hajnalban rendőrök ébresztették őket.

Nyáron indult a nyomozás
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya még nyáron indított nyomozást a győri rendőrök információja alapján a csoport tevékenységével kapcsolatban.

Hirdetés

15 helyszínes rajtaütés
A rendőrség november 20-án összesen 15 helyszínen ütött rajta a fiatalokból álló drogbandán. A többségében fővárosi huszonévesekből álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak. A több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin, de még kokain is.

Fegyveres művelet
Mivel információ volt arról, hogy az ugodi gyanúsított fegyverrel rendelkezhet, ezért őt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogták el.

10 millió forint
A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi, valamint győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, de lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, míg készpénzben több mint tízmillió forintot.

20 fős hálózat
A nyomozás kiderítette, hogy a csoport alapítója a 27 éves, budapesti lakhellyel rendelkező G. Csaba volt. A közel húsz főből álló hálózatot ő hozta létre. A tagoknak egy internetes applikáció segítségével, élettársával, a 25 éves E. Sárával együtt árulta a különböző fajtájú drogot, amit a csoport tagjai egymás között továbbértékesítettek.

Hirdetés

Fiatal bűnözők
A bandatagok online egyeztettek a kábítószer adásvételéről. A csapat legfiatalabb tagja mindössze pár hónapja vált nagykorúvá. Az őrizetbe vett gyanúsítottak többsége nem rendelkezik igazolható munkaviszonnyal, feltételezhető, hogy kábítószer-kereskedelemből tartották fenn magukat.

Sok embert vettek őrizetbe
Az üggyel összefüggésben a rendőrség munkatársai összesen 18 fővel szemben folytatnak büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Kilenc férfit és két nőt, köztük G. Csabát és E. Sárát bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök tíz ember vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, és egy személy bűnügyi felügyeletének elrendelését javasolták.

8 évet is kaphatnak
A kábítószer-kereskedelem bűntett két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el. Életfogytig tartó börtönbüntetés várhat arra, aki jelentős mennyiségű kábítószerrel

Hirdetés


Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából
Forrás: kekvillogo.hu

Hirdetés

Hozzászólások: