Hangfelvétel egy vidéki kórház orvosától, aki elismeri, nincs elég ember

Hirdetés

„…Elnézést, hogy nem tudtak közben telefonálni, ezt megértem. De nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember. A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek. Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak…”

– hallható azon a felvételen, amelyiken egy vidéki kórház orvosa beszél az elhunyt covidos betegek rokonaival.

Hirdetés

A hangot egy 42 éves nő rögzítette telefonjával, és adta át a felvételt a Telexnek. Ő közel három órát várt a kórház előtt arra, hogy átvehesse elhunyt édesanyja személyes holmijait. Azt mondta, rajta kívül még 9-10 család állt sorban ugyanezért, köztük volt olyan is, aki már hat órája várakozott. Hozzájuk jött ki egy orvos, akitől kérdezni lehetett, és ekkor szabadultak el az indulatok.

A felvételen az nem hallható, de az orvosban azután pattant el valami, miután az egyik hozzátartozó félreértette, és azzal gyanúsította meg a doktornőt, hogy az édesapját idő előtt vették le a lélegeztetőgépről. „Én ekkor kapcsoltam be a felvételt, mert nem hittem el, hogy tényleg ordibálnak, miközben arra várunk, hogy kihozzák a tegnap elhunyt rokonaik kórházi cuccait”, mondta a Telexnek a felvételt készítő nő.

Hirdetés


Hirdetés

Hozzászólások: