Hamarosan indul a kizárólagos lakossági parkolás. Itt vannak a részletek!

Hirdetés

Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu

Augusztus 1-től egy hónapos türelmi idővel megkezdődik a kizárólagos lakossági parkolás. A XIII. Kerület Közterület-felügyelői a türelmi idő letelte után, szeptember 1-től bírságot vagy kerékbilincset is alkalmazhatnak az illetéktelen használókkal szemben.

A kizárólagos lakossági parkolóhelyeket a Dráva utca – Dózsa György út – Szent István körút – Duna part által határolt területen jelöltük ki, az összes, 6503 közterületi parkolóhely 30%-át, 1950 parkolóhely kijelölését végeztük el.

Hirdetés

A kivitelezés során 124 oszlopon, összesen 373 új tábla kihelyezése történt meg, mely jelezni fogja a közlekedők részére az új parkolási rendet. Az új táblákat a kivitelezés során fóliával letakartuk. A bevezetés előtt a teljes területen egyszerre távolítjuk el a táblákról a takarást.

A kijelölt parkolókat este 18 óra és másnap reggel 7 óra között kizárólag az 1. zónára érvényes lakossági engedéllyel rendelkező helyi lakosok használhatják, a nap többi részében azonban továbbra is bárki igénybe veheti.

Hirdetés

A kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésének célja, hogy segítse a XIII. kerületi lakosok hétköznapjait. Ebben fontos lépés lehet a kizárólagos lakossági parkolóhelyek létrehozása, amely a városrészben élők régi kérése volt.

Az újfajta parkolóhelyeket a KRESZ-nek megfelelően Várakozni tilos tábla fogja jelölni, amelyet a „Kivéve lakossági parkolási engedéllyel 18 és 7 óra között” kiegészítéssel látunk el – hívja fel a figyelmet az önkormányzat.


Hirdetés

Hozzászólások: