Halálra fagyott egy 43 éves hajléktalan, ő az idei hideg időszak első áldozata

Hirdetés

Az első fagyos éjszakát már nem élte túl egy hajléktalan, aki Nagykanizsán egy bevásárlóközpont közelében hűlt ki. A helyi hajléktalanszállóval nem volt kapcsolata augusztus óta. Az utcai szolgálat sem tudott arról, hogy egy bokor alatt élt. A helyi szállón azért is álltak értetlenül az eset előtt, hiszen bárkit befogadnak, aki segítséget kér tőlük.

A nagykanizsai Róka József készítette a fotókat még szombaton délután, amikor már rendőrök helyszíneltek egy bevásárlóközpont mögötti területen. A felvételeken is látszik, egy ember rendezkedett be egy bokor tövében. A fotók készítője azt mondta, hogy éjjelente arrafelé többen is szoktak aludni.

Hirdetés

“Nem szeretek odamenni a közelükbe, mert néha agresszívak” – mondta Róka József.

A hajléktalan férfi augusztusban járt utoljára a nagykanizsai hajléktalanszállón. Három napot töltött akkor a szállón, majd teljesen eltűnt az ellátórendszer szeme elől. A férfi 43 éves volt. Az intézmény vezetője azt mondta, hogy ők mindenkit próbálnak rábeszélni arra, hogy kérjenek tőlük segítséget.

“Jobban szeretik a szabad életet, azt csinál kint amit akar. Tehát több oka is van annak, hogy nem jön be. Erőszakkal nem tudjuk behozni. Mindenkit, egyébként, kivétel nélkül akivel kapcsolatban van a szociális segítő szolgálat, mindenkit hívunk be, mindenkinek elmondjuk, hogy milyen lehetőségei vannak. Nálunk bőven van hely az éjjeli menedékhelyen” – nyilatkozta Szőke Rozália, intézményvezető.

Hirdetés

Szombatra virradó éjjel Nagykanizsán is fagypont alatt volt a hőmérséklet. Ezt már nem élte túl a férfi. A hajléktalanszállón élők szerint ott jó helyük van.

“Itt bent biztonságosabb. Meleg ételek vannak, meleg hely van, fürdési lehetőség is van, meg nincsenek bántalmazva az emberek. Itt normál körülmények között élünk. És sokkal jobb, meg teljes ellátás van” – mondta Bogdán Boldizsár.

A nagykanizsai szállóra bárki bemehet, segítséget fog kapni, ráadásul itt nem kérnek negatív tesztet sem attól, aki jelentkezik. A 43 éves férfi egyébként a most kezdődő hideg időszak első hajléktalan áldozata.

Forrás: atv.hu

Hirdetés

Hozzászólások: