Halálos beteg volt a kisfia, de ő nem adta fel. Most 44 éves és a 8. olimpiájára készül.

Hirdetés

Okszana Csuszovityina 44 éves. És kijutott a nyolcadik olimpiájára.
Tornában.
Abban a sportágban, amelyben tizenéves gyereklányok szokták olimpiát nyerni.
Ő maga is 13 volt, amikor berobbant az elitbe. Sokszor abbahagyta már, de nem tud torna nélkül élni, ezért folyton visszatér.
16 évesen világbajnoki címet nyert.
17 évesen olimpiát.
És 33 évesen is még Európa-bajnoki aranyat és olimpiai ezüstöt.
Szerepelt a szovjet összeomlás utáni FÁK színeiben, majd üzbég és német színekben. Az egyik váltást a történelem idézte elő, a másikat az élet. A fia leukémiás lett és csak Németországban volt elérhető a megfelelő gyógykezelés. Aliser túlélte, Okszana német lett. Aztán amikor tehette, újra üzbég.

Hirdetés


A jelenleg is zajló tornász-világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett. Nincs olyan tornász, aki 8 olimpián vehetett részt.
45 lesz, amikor Tokióban porondra lép. A fia pedig 21.
A női mezőny többsége 16-18 éves tornászlányokból áll. Még nagy ráhagyással is Okszana lányai lehetnének. Amikor ő olimpiát nyert, ellenfelei még gondolatban sem léteztek, a fia a mezőny nagy részénél sokkal idősebb.
Okszana titka az, hogy ugyan elszánt, mégis teljes életet él, dolgozik, gyereket nevel(t) és jó társa egykori birkózó férjének.

Hirdetés

Tudja saját magáról, hogy mennyire terhelhető. Nála az önismeret és a szenvedély megfér egymás mellett. Na és ott van a vágyakkal párban járó elégedettség. Kitartó, de nem kompenzálós megszállott. Hétköznapi különlegességével szeretetet és tiszteletet ébreszt.
Még mindig csak emésztgetem szavakat: 45 évesen. Olimpián. Tornászként.
Felfoghatatlan teljesítmény. Minden elismerésem Okszanáé.


Hirdetés

Hozzászólások: