Hajós András felajánlotta üres szobáját egy olyan betegnek, akinek a kórházak kiürítése miatt szüksége lehet rá

Hirdetés

‘Nem vagyok ápoló, nem tudom biztonságos-e ez így, nem tudom, el tudok-e látni egy embert, de megpróbálom, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat’ – írta Facebookján a zenész.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egyre több kórházi ágyat szabadítanak fel országszerte. “Ahogy az a napi adatokból is látszik, egyre több a fertőzött és egyre több a beteg Magyarországon is. A járvány elleni egészségügyi védekezés egyik legfontosabb eleme, hogy a kórházak országszerte felkészülnek a tömeges megbetegedésekre. Több ágyat kell felszabadítani arra az esetre, ha tömegével kell majd ellátni betegeket a kórházban” – írták a koronavírussal foglalkozó kormányzati tájékoztató oldalon.

Hirdetés

A kórházból hazaküldött betegeket a hozzátartozóknak kell ápolniuk. Nemrég számoltunk be arról, hogy például nyaktól lefelé lebénult fiút is haza kell vinni. A fiú édesanyja aggódik, mert bár el tudja látni a gyermekét, de fél, hogy mi lesz, ha valami baj történik.

Ugyanakkor vannak, akik nem tudnak hazamenni. Nekik szeretne segíteni Hajós András. A zenész csütörtökön a Facebook-oldalán tett ki egy posztot arról, hogy van egy üres szobája, amit felajánlana egy olyan betegnek, akinek el kell hagynia a kórházat.

“Van egy szobánk, amibe be tudok fogadni valakit, akit kiraknak a kórházból. Nem vagyok ápoló, nem tudom biztonságos-e ez így, nem tudom, el tudok-e látni egy embert, de megpróbálom, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat. Elég meredeken hangzik, hiszen az ápolás-segítés egy szakma, körülményekkel, feltételekkel, eszközökkel. Nem tudom, járványügyi szempontból ilyet szabad-e? Fogalmam sincs, lehet-e ezt úgy csinálni, hogy ne többet ártsak, mint használok…

Hirdetés

De ennek a felajánlásnak legalább el kell hangzania, és másoktól is kell érkeznie ilyen felajánlásoknak. Ha másért nem, hogy az elesett, kilátástalanul rettegő emberek érezzék: gondolnak rájuk, nincsenek egyedül” – írta posztjában a zenész.

A bejegyzéshez egy fotót is csatolt a szobáról, amiben egyelőre dobozok vannak.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Hirdetés

Hozzászólások: