Gyász: koronavírusban elhunyt az egri kórház orvosa

Hirdetés

Elhunyt az egri Markhot Ferenc kórház elismert szülész-nőgyógyásza. Dr. Hercska Gyula koronavírus fertőzésben halt meg.

Dr. Hercska Gyula élete
Dr. Hercska Gyula főorvos 1967-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán és azóta dolgozott a Markhot Ferenc Kórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályán.

Főorvos helyettesként dolgozott
1971-ben szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból, 1976-ban aneszteziológiából. 1986 és 1989 között a Megyei Tanács Egészségügyi osztályán Anya- Csecsemővédelmi főorvos, majd osztályvezető főorvos helyettesként dolgozott. 1989-től gondozó vezető főorvos beosztásban a Család-Nővédelmi Tanácsadó vezetője lett. Szakmai tudása, tapasztalata, generációk kezdő orvosainak adott szakmai biztonságot, emberi, baráti segítséget. Több évtizedes munkája alapján kapta meg 2016-ban a Markhot Díszoklevelet.

Hirdetés

Nem ő az első orvos, aki koronavírusban halt meg
Néhány nappal ezelőtt a BudapestKörnyéke is beszámolt róla, hogy meghalt Dr. Adorján Gusztáv, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, közölte a kórház Facebook oldalán. A igazgatóról október elején derült ki, hogy elkapta a koronavírust.

Néhány hete lett beteg
Október 9-én a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorul.

3 megyéből viszik ide a betegeket
Ez az az intézmény, amelyet az operatív törzs döntése szerint Jász-Kiskun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes középsúlyos és súlyos Covid fertőzöttjét fogadja.

Nincs más fertőzött
A kórház sajtófőnöke akkor azt mondta, hogy “Adorján Gusztáv esetében is lefolytatták az előírt kontaktkutatást, egyelőre a közvetlen munkatársai között nem találtak fertőzöttet. A főigazgató felépüléséig az oktatókórház orvosigazgatója, egyben főigazgató-helyettese látja el a feladatait”.

Budapesten kezelték
A 444.hu akkor azt írta, hogy a 66 éves főigazgatót már október első hétvégéjén a nyíregyházi kórház intenzív osztályon kezelték, majd október 5-én, kedden a budapesti Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállították.

Hirdetés

Döbbenet, csend és fájdalom…
Adorján Gusztáv szerdán halt meg. A kórház közösségi oldalán ezt írja: „Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv. Döbbenet, csend és fájdalom…”

A János kórház igazgatója is elkapta a vírust
Kedden írtunk arról, hogy pozitív lett Dr. Takács Péter az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatóján Covid tesztje.

Szigorú járványvédelmi protokoll
Takács Péteren október 20-án reggel koronavírus tesztet végeztek, melynek pozitív eredményéről a kora esti órákban értesült. A kórház szigorú járványvédelmi protokolljának köszönhetően Dr. Takács Péternek az intézményben szoros kontaktja nincsen, tünet-, és panaszmentes, feladatait a következő 10 napban otthoni munkavégzés keretein belül látja el – derül ki az intézmény posztjából.

A Kardiológiai intézet igazgatója is megfertőződött
Áprilisban Koronavírussal fertőződött meg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményében akkor azt írta, hogy mivel csak nagyon enyhe tünetei vannak, ezért otthoni karanténba vonult.

Vérplazmát is adott
Andréka Péter Azt mondta, hogy enyhe lefolyásúnak lehet nevezni a betegségét, mégis ennyire beteg még sosem volt. Miután meggyógyult, vérplazmát adott.

Kiemelt kép: Egri Hírek
Forrás: budapestkornyeke.hu

Hirdetés

Hozzászólások: