GULYÁS GERGELY hivatalosan is bejelentette: JÖN A 2. járványhullám! Ekkor várják:

Hirdetés

Valószínű egy második hullám

Arról, hogy mi lesz a lélegeztetőgépek sorsa, miután úgy tűnik, sikerült a járványgörbét ellaposítani, azt közölte: örülnek, hogy nagy számban tudják ezeket a gépeket beszerezni. Hozzátette: alig van olyan tudományos vélemény, amely ne valószínűsítené, hogy a járványnak lesz egy második hulláma. Amíg nincs vakcina, addig reális veszély, hogy legkésőbb ősszel lesz egy következő hulláma a fertőzésnek, és szeretnék, hogy annyi lélegeztetőgép rendelkezésre álljon, amennyi a tömeges megbetegedés esetén is biztosítja az ellátást. Ezáltal elkerülhetők lehetnek az olaszországihoz vagy a New York-ihoz hasonló helyzetek – jegyezte meg Gulyás Gergely.

Hirdetés

A miniszter ismeretei szerint a legidősebb gyógyult magyar beteg 97 éves, a választókerületében, a Szent János Kórházban épült fel. Az ő esete mutatja, hogy még a legveszélyeztetettebb korosztályból is van, akinek sikerül meggyógyulni – mondta.

Pár nappal korábban a következőket nyilatkozta Orbán Viktor :

az első csatát már megnyertük, most az a kérdés, hogyan indítjuk újra az életet. Azonban arra is figyelmeztetett, hogy az eddigi járványügyi tapasztalatokból kiindulva, egy második hullámra lehet számítani október, november tájékán.

Azt viszont senki nem tudja megmondani, hogy ez a hullám erősebb vagy gyengébb lesz, mint az első.

Forrás: koronavirus.gov.hu


Hirdetés

Hozzászólások: