Gulyás Gergely: Ekkor szűnhet meg a védettségi igazolvány

Hirdetés

Minden oltóanyagból többlet van, bárki, bármelyik oltóanyaggal beoltathatja magát három napon belül – jelentette be Gulyás Gergely csütörtökön.
A járvány harmadik hullámát sikerült teljesen letörni, a tavaly nyári adatok közelében vagyunk – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter szerint ennek legfőbb oka az oltási program, valamint annak sikeressége. A védőoltások kapcsán a miniszter kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy aki átesett a fertőzésen, az is nyugodtan beoltathatja magát.

Hirdetés

Minden oltóanyagból többlet van

Gulyás Gergely leszögezte: minden oltóanyagból rendelkezünk többlettel, így

bárki, bármelyik oltóanyaggal beoltathatja magát, akár három napon belül
– szögezte le a miniszter.

„Az oltás életet menthet”

Gulyás Gergely közölte: miután a magyar társadalom 54 százalékát már sikerült beoltani, a társadalmi immunitás közelében vagyunk. Mint fogalmazott: biztosan ki lehet jelenteni, hogy jelenleg 65-70 százalék közelében lehet a társadalmi védettség aránya hazánkban.

A miniszter továbbra is arra buzdított mindenkit, hogy oltassa be magát.

Hirdetés

Ekkor szűnhet meg a védettségi igazolvány

A védettségi igazolvány kivezetése a fertőzöttségi adatoktól függ – mondta kérdésre Gulyás.

„Még az influenza elleni védőoltásnál is nagyobb biztonságot ad a vakcina”

Gulyás Gergely ezúttal is kiemelte, hogy „mindegyik oltás biztonságos és az emberi életeket tekintve még az influenza elleni védőoltásnál is nagyobb védettséget ad”.

Az uniós védettségi igazolványról

A magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmazni fogja minden oltás típusát és időpontját – jelentette be a miniszter. Gulyás Gergely tájékoztatott: az uniós szabályozás csak július 1-jén lép majd életbe. Akkor egységesebb szabályok lesznek – tette hozzá. A tárcavezető közölte, hogy eddig 12 országgal sikerült Magyarországnak megállapodást kötnie, ugyanakkor aláhúzta:

a magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós Green Card kiváltására. Teljes lesz az utazási szabadság az unióban azok számára, akik beoltották magukat
– szögezte le.


Hirdetés

Hozzászólások: