Gulyás Gergely bejelentette: Jön az oltási plasztikkártya

Hirdetés

Biztos, hogy hamarosan lesz koronavírus elleni védettséget igazoló igazolvány. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint ezeket a plasztikkártyákat heteken belül, február közepén bevezethetik. Nemcsak azok kapnak, akiket beoltottak, hanem azok is, akik már átestek a fertőzésen, és emiatt védettek.

Úgy tűnik, hogy attól sem zárkózik el a kormány, hogy az igazolvány birtokosainak előnyöket is adjon: “Azok esetében, akik védettséget élveznek, az este 8 utáni kijárási tilalom fenntartásának semmi értelme” – mondta a csütörtöki kormányinfón, hozzá téve, a különbségek mindig ésszerűk lesznek, de a kormány még nem döntött ezekről.

Hirdetés

Arra, hogy ez az igazolvány vakcinaútlevél is lesz-e, egyáltalán az utazáshoz kell-e ilyen okmány, még nem tudott válaszolni a miniszter, de azt sem tartja kizártnak, hogy közös uniós szabályozás lesz erről.

Gulyás beszélt arról is, a jelenlegi intézkedéseket jövő héten vizsgálja felül a kormány, de ameddig nem csökkennek a számok, vagy nem kezdődik el a tömeges oltás, addig nincs lehetőség lazításra.

Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Hozzászólások: