Görögországban büntetik a 60 év feletti oltatlanokat

Hirdetés

Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Oroszországban, ahol további emelkedésre számítanak a következő hetekben az omikor-hullám miatt. Szakértők szerint az új variáns rendkívül fertőző, ezért korai volna még hátradőlni.

Hirdetés

Azt is korai még megmondani, hogy milyen változást jelent az omikron terjedése az egész pandémiára nézve.

„ Az még nyitott kérdés, hogy az omikron jelenti-e a járvány végét, amiben mindenki reménykedik – mondta az amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója, Anthony Fauci, mert közben rengeteg különböző variáns jelenik meg.”

A világjárvány volt az egyik fő téma a Világgazdasági Fórum virtuális davosi konferenciáján, ahol Antonio Guterres ENSZ-főtitkár sürgette az üzleti vezetőket, hogy mindenki a koronavírus elleni védőoltásra összpontosítson.

Hirdetés

„ Az elmúlt két év rávilágított egy egyszerű, de brutális igazságra – tette hozzá az ENSZ főtitkára, Antonio Gueterres, ha bárkit hátrahagyunk, akkor a végén mindannyian lemaradunk. Ha nem tudunk mindenkit beoltani, akkor újabb variánsok terjednek majd határokon keresztül megakasztja a megszokott életünket és a gazdaságainkat.

Egyre több európai országban lesz kötelező a védőoltás. Görögországban például minden 60 évnél idősebb állampolgárnak be kell oltatnia magát, ha valaki ezt nem teszi meg, akkor havi rendszerességgel kell majd bírságot fizetnie.


Címlapfotó: illusztráció
Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: