Gigantikus ponty-kárász hibridet fogtak Magyarországon! Bekerült a rekordok könyvébe! Fotók:

Hirdetés

Gigantikus ponty-kárász hibridet fogtak Magyarországon! Még a horgászok is meglepődtek rajta. Fotók:

Egy igazi kuriózum, egy ponty-kárász hibrid akadt Grezsu Mihály horgára. A pecás nagyon meglepődött, amikor meglátta, hogy mi lapul a szákban.

Hirdetés

Különleges horgászkaland várt Grezsu Mihályra a Tokaji Kovács-tónál. A pecás két barátjával töltött el két napot a kedvelt horgászvíznél. „A célhal a ponty volt, hiszen ebben a tóban bőségesen akadnak húsz kiló felettiek is. Method végszerelékkel horgásztam, és jöttek is szépen a halak, főleg a pecázás vége felé, amikorra már szépen beérett az etetés. Sajnos sok el is ment, mert egy bokros rész előtt próbálkoztam” – mesélte a Pecaverzumnak Grezsu Mihály.

A hibrid reggel hatkor jött, akkor, amikor a horgász már három órája folyamatosan talpon volt, ugyanis egymás után érkeztek a kapások. „Amikor megakasztottam, éreztem, hogy ez nem egy húszkilós hal lesz, hiszen nem küzdött annyira. Először azt hittem, hogy amurt vagy egy kisebb harcsát fárasztok, mert olyan könnyedén jött kifelé. Aztán egyszer csak gondolt egyet, és igencsak engedni kellett neki a féket, mert elég szépen kezdett húzni.

Hirdetés

Amikor megmerítettük, a barátom vette észre, hogy egy különleges halat sikerült fogni. Láttuk, hogy kárászosan néz ki, de nincs bajsza. Tudtunk róla, hogy ebben a tóban tavaly fogtak már egy ilyen hibridet, ami akkor öt és fél kiló volt. Az enyém viszont kilenc kilót nyomott, úgyhogy nem ugyanaz a hal, hiszen annyit nem hízhatott egy év alatt.”

A horgászathoz bizony kell egy nagy adag szerencse is, és ez most Grezsu Mihály mellé szegődött. Eddig csak képeken látott ilyen hibrid halat, amit most a kezében tarthatott. „Az egyik barátom szeretett volna ilyet fogni, de nem gondoltuk, hogy valóban sikerül egy hibridet horogra akasztanunk. Bejelentettük a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetségnek is, és bekerült a rekordlistába” – tette hozzá a szerencsés horgász, aki legközelebb a székelyi Őzetanya horgásztavat veszi célba.

Hirdetés

Grezsu Mihály beszámolója:

Sziasztok!
Nem rég ért végett a Tokaji horgászatom barátaim társaságában.
48 órára érkeztünk a 4 es faházba. Nekem ez a kedvenc állásom, eddigi rekordom is ehez az álláshoz tartozik ahol sikerült egy újabb rekordot fognom!
De ne szaladjunk így előre…
Horgásztamat két fajta módszerre építettem fel : egy bages és egy method végszerelékre, nos mivel az összes halamat kivétel nélkül a method technikával fogtam így inkább erre a végszerelékemre szeretnék jobban ki térni.
Egy 80 grammos kosarat használtam amivel még a nagy szélben is könnyedén meg tudtam dobni a part széli bokros helyeket.
Etetőanyagomat a Perfect Baits 2 mm-es mikro pellet képezte.
Csali az egyértelműen a 8 mm-es Fokhagymás Pop up volt a nyerő!
Ami csak ki ballanszírozta a kis 10 es horgomat.
Pár óra elteltével meg is érkezett az első jelentkező egy igen komoly bot görbítős kapással!
Be vágás után kezdődhetett a harc! Ami tényleg a szó szoros értelmében harc volt, ugyanis brutális erővel küzdöttek a halak!
Ennek köszönhetően sajnos igen sok halam ment el, mert a bevágás után a bokorba vették az irányt és sajnos meg is léptek, pontosan 8!!! halvesztésem volt emiatt, ami azért valljuk be nem kevés..
Bár így sem búslakodhatok hiszen rengeteg halat sikerült szákba terelnem.
Szinte a tóban található összes halfajból sikerült fognom 😁
De ami a legkülönlegesebb volt az nem más mint egy 9 kilós ponty kárász hibrid “F1”!
Sokan írtátok hogy ez egy rekord fogás talán VILÁGREKORD! Ez a szép a horgászatban hogy sosem lehet tudni mit fog az ember!
Nagyon jó érzéssel töltött el eme kuriózum hal meg fogása a 16-17-18 kilós pontyok mellett!
Egy igazi élmény horgászaton lehetett ismét részem, az a sok hal vesztés, szakadás, idegeskedés, folyamatos dobó csővezés, etetés pontos dobálás végül meghozta az eredményét!
Eme csodás pillanatokat sikerült videó formájában is meg örökíteni, amit hamarosan láthattok Ti is! 🎣🎣


Hirdetés

Hozzászólások: