Gerhard Schröder fenn akarja tartani a kapcsolatot Putyinnal

Hirdetés

Fotó: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP

Gerhard Schröder volt német kancellár azt mondta egy vasárnap megjelent nyilatkozatában, hogy fenn akarja tartani a kapcsolatot Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

“Nem fogom feladni a lehetőségeimet arra, hogy tárgyaljak Putyin elnökkel” – jelentette ki Schröder a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak.

Hirdetés

Schröder 1998 és 2005 között volt Németország kancellárja az SPD és a Zöldek közötti koalíció vezetőjeként. Az elveszített 2005-ös szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után elvállalta az elnöki tisztséget az Északi Áramlat földgázvezeték megépítésére alapított cég (Nord Stream AG) felügyelőbizottságában, 2017-ben pedig a többségi tulajdonos orosz állam javaslatára a Rosznyefty kőolaj- és földgázipari társaság részvényesei választották meg ugyancsak felügyelőbizottsági elnöknek. Schröder májusban jelentette be, hogy megválik mandátumától a Rosznyefty igazgatótanácsában, miután a német szövetségi parlament megvonta több juttatását. A volt kancellárral szemben azt kifogásolták, hogy az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Vlagyimir Putyintól, akivel kancellári hivatali ideje alatt barátkozott össze.

Hirdetés

A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva elmondta: nem hisz abban, hogy katonai megoldása lehet az ukrajnai háborúnak, azt szerinte csak diplomáciai tárgyalás útján lehet rendezni.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: