Gattyán György bizakodó, szerinte meglesz neki a kétharmad

Hirdetés

Az üzletember hozzátette, sokakkal ellentétben neki nincs hatalomkényszere.

Gattyán György úgy gondolja, meglesz neki is a kétharmad – írta az üzletember Forbesnak adott interjúja alapján az Index. Indulásának bejelentése óta még egy hónap se telt el, de már keményen kampányol Gattyán. Az üzletember ugyanis “szeretné felkavarni az állóvizet”, és bevinni a digitalizációt a politikába.

Hirdetés

“Nyilván jelenleg a Fidesznek kellene ezzel komolyan foglalkoznia, de mi elsősorban az ellenzéki összefogásra gondoltunk, mert ők nyitottabbnak tűntek. A Friderikusz-adás promója után viszont másnap belém állt úgy az ellenzék, hogy egy szót sem beszéltünk korábban”

– mondta a milliárdos, aki a projektre kész akár egy milliárdot is ráfordítani.

A milliárdos egyébként kormánykritikus hangként szeretne belépni a közéletbe, az ellenzéknél azonban nem talált érdeklődésre: a digitalizációs projektből sem kérnek, miközben szerinte “apróért is lehajolnak”.

Hirdetés

Az interjúban arra is kitért, nem hajtja őt hatalomkényszer:

“Nekem nincs hatalomkényszerem, nem kell azért politikusnak mennem, hogy támogatást nyerjek és pénzem legyen.

Ami most van, azaz a jelenlegi kormányzás, az ügyek intézése, nem jó, nagyon nem” – fogalmazta meg kritikáját.

Szerinte már lejárt Orbán, Gyurcsány, sőt Márki-Zay ideje is arra vonatkozóan, hogy valamit letegyenek az asztalra.

A választások miatt sem aggódik különösebben, úgy véli ugyanis, az emberek a választást megelőző három hétben döntik el valójában, kire is adják le szavazatukat.

Hirdetés

Ráadásul meglátása szerint ő képviselhetné azt az általa mintegy 2 milliónak becsült embert, akik sem a Fidesszel, sem az összefogással nem szimpatizálnak. Orbán Viktort véleménye szerint azonban nem elég egyszerűen legyőzni, kétharmad kell hozzá, erre pedig neki van a legnagyobb esélye:

“Az összes többi ötlet olyan gondolat, amit remélem, maguk az ellenzéki politikusok sem hisznek el. Ötven százalékkal alkotmányt módosítunk? Mi lesz a kétharmados törvényekkel? Kétharmadot az ellenzéki összefogás véleményem szerint sosem szed össze. Nekem erre most nagyobb az esélyem” – szögezte le.

Elmondása szerint már fideszes szavazók is üzentek neki, hogy inkább rá adnák le a voksukat.

Az üzletember emellett több ponton is újítana a politikai berendezkedésen: maximum két ciklusig lehetne valaki miniszterelnök, ő pedig nem dolgozna együtt politikusokkal, hanem a helyi civilekből emelne fel pékeket, autószerelőket, olyanokat, akik ismerik a hétköznapi emberek problémáit.

Címlapfotó: Facebook/ Gattyán György


Hirdetés

Hozzászólások: