Galambos Lajcsi kísérte el az orvoshoz: Gesztesi már fél éve sejthette, hogy baj van a szívével

Hirdetés

Gesztesi Károly (†56) halálhíre megdöbbentően váratlan volt, de régi barátja, Galambos Lajos (58) szerint a szívrohamban elhunyt színművész tudhatta, hogy a ketyegőjével valami nincs rendjén – írja blikk.hu

– Nem szívesen emlegetem fel, hogy májusban rosszul lettem, és szirénázó rohamkocsi sietett velem az intenzív osztályra, de most elmondhatom, Karcsi utána felhívott, és nemcsak azt vallotta be, hogy ő is megrémült, hanem arra is megkért, menjek el vele terheléses kardiológiai vizsgálatra – kezdte a mulatószenész.

– Elmentünk, méghozzá az egyik legjobb szakemberhez, és komolyan vettük. Sosem mondta el, mi lett a pontos eredmény, de nem tudom feledni, hogy utána az orvos vele négyszemközt is beszélni akart. Ennél többet nem tudok mondani erről a dologról, hiszen utána ő sem hozta fel, de most minden más megvilágításba került – emlékezett vissza Galambos Lajos, és felsóhajtott. – Nem akarom elhinni, hogy ez alig fél éve történt… Csak a fejemet csóválom.

Hirdetés

– Rögtön összehaverkodtunk, ahogy a zeneművészeti szakközépiskolában először összenéztünk. Persze, a fürdőben tartott tornaórákat jobban élveztük, és utána sokat csajoztunk a pesti strandokon. Évtizedeken át frocliztuk egymást, de a nagyvonalúsága is változatlan maradt. Kezdetben furcsálltam, hogy az uzsonnájából mindenkit megkínált, később annak is szemtanúja voltam, ahogy befizetett egy vendéglőbe egy hajléktalant. Sok jó embert ismerek, de az a mackós ragyogás, ami belőle áradt, abszolút páratlan volt. Nehezemre esik múlt időben beszélni róla. Számomra nem halt meg, csak megpihent – mondta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett trombitaművész.

A KARDIOLÓGIAI VIZSGÁLATEREDMÉNYÉT MÉG LAJCSINAK SEM AKARTA ELÁRULNI A SZÍNMŰVÉSZ/ FOTÓ: RAS-ARCHÍVUM
Lajcsi azt sem hitte el, amikor a halálhírt meghallotta.

– Egy tévétől hívtak fel, és rákérdeztek, hallottam-e. Kacagni kezdtem, hogy ez nem létezik, és írtam is Karcsinak egy SMS-t, hogy mit szól ehhez a hülyeséghez, de nem válaszolt. Hívtam, de nem vette fel. Az édesanyját is kerestem, de ő sem vette fel. Ekkor nagyon megijedtem, és az ATV-re kapcsoltam. Ott hamarosan megerősítették, hogy Karcsi nincs többé. Ekkortájt válaszolt az üzenetemre a fia, Máté. Bevallom, egészen addig még reménykedtem, hogy csak viccel. Alig egy hete beszéltünk, boldog új évet kívántunk egymásnak – tette hozzá Lajcsi.

Nem használja a teafőzőt

– Karcsi nemcsak jó ember volt, hanem meglepően figyelmes is. Régóta tudta rólam, hogy a teázás a szenvedélyem, és egyszer, amikor kijöttek hozzánk Boldogasszonypusztára a gyerekekkel, hozott nekem egy teaforralót – mondta Galambos Lajos. – Sosem volt vele semmi gondom, de többet nem akarom bekapcsolni, nehogy tönkremenjen – tette hozzá a zenész.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: