Gábor halt meg a kiskumajsai balesetben, a kiérkező mentős a saját bátyja volt

Hirdetés

Gábor halt meg a kiskumajsai balesetben, a kiérkező mentős a saját bátyja volt

Egész Kiskunmajsa egy emberként gyászolja Gábort (†29), aki alighogy belépett az új esztendőbe, máris búcsúznia kellett tőle, mert egy cserbenhagyásos gázolásban január 1-jén életét vesztette. Párja, Dóra (26), akivel együtt sétáltak hazafelé a szilveszteri mulatságból, szintén súlyosan megsérült, de a legfrissebb információink szerint már sikerült stabilizálni az állapotát.

A baleset Kiskunmajsán a Fő utcában történt hajnali 3 óra 45 perckor. Információink szerint a vétkes sofőr egy 28 éves öttömösi családapa, aki az áldozat barátja szerint mindössze fél éve rendelkezik jogosítvánnyal, és nem is a saját autójával okozta a balesetet. A körülmények egyelőre tisztázatlanok, de az autó vélhetően gyorsabban haladt a megengedettnél, amikor a jeges úton megcsúszott és lesodródott az útról. A fiatal helybéli pár éppen a kereszteződésen áthaladva egy mellékutcába tartott, de hiába voltak már bőven 2-3 méterre az úttesttől, a kicsúszott autó elgázolta őket. A szerencsétlen férfinak esélye sem volt a túlélésre. Egyik közeli barátja szerint csaknem 15 métert repült az ütközés következtében.

Hirdetés

– Gábor egy nagyon kedves, szorgalmas, vallásos ember volt, akire mindig lehetett számítani. Imádta Dórit. Felfoghatatlan, ami történt – mondta a Blikk-nek a lesújtott barát. Azt is megtudtuk tőle, a szörnyű balesethez pont az elhunyt fiatalember bátyját riasztották, aki mentősként éppen szolgálatban volt.

– Amikor a kollégái meglátták, ki az áldozat, nem akarták őt közel engedni, s először nem értette, miért. Csak utána szembesült vele, hogy az öccse az, aki meghalt ebben a borzalmas balesetben – folytatta az ismerős.

A helyiek szerint egész este benne volt a levegőben a tragédia.

– Egy nagyobb csapat pont a baleset helyszínénél, az út közepén petárdázott. Hatalmas volt a füst, alig lehetett látni. Szinte éreztem, hogy baleset lesz – nyilatkozta egy kiskunmajsai lakos.

A vétkes sofőr egy pillanatra sem állt meg. A baleset helyszínétől két kilométerre igazoltató járőrök állították meg, amikor felfigyeltek az összetört szélvédőjű járműre. Mint kiderült, a tragédiát okozó férfi ittas állapotban volt.

– Az intézkedés során a gépkocsit vezető 28 éves öttömösi férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja is, így őt előállították, majd segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és halált okozó ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették – válaszolta lapunk megkeresésére Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Forrás: ripost.hu


Hirdetés

Hozzászólások: