Fürjes újabb ötlete: szüntessék meg a parkolást a Nagykörúton

Hirdetés

Újabb javaslattal jelentkezett Twitter-oldalán a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a nagykörúti kerékpársávokkal kapcsolatban.

Azt írta a Twitteren, hogy a Nagykörúton lehet biciklisáv, a parkolósáv helyén. „A boltok töltése, mozgáskorlátozott parkolás biztosítandó. A tanévkezdés előtt adják vissza az elvett sávot az autósoknak! Legyen előzetes, érdemi párbeszéd és szakmai hatástanulmány a parkolók helyetti kerékpársávról!” – áll a bejegyzésben.

Hirdetés

Mint korában megírtuk múlt héten Fürjes Balázs azt sürgette, hogy a szeptember 1-jei iskolakezdés előtt Karácsony Gergely szüntesse meg a Nagykörúton, az Üllői út belső szakaszán és más forgalmas budapesti főútvonalakon létrehozott ideiglenes sávlezárásokat, mert azok, álláspontja szerint, büntetik az autósokat.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes válaszában butaságnak nevezte “a Fidesz különböző rendű-rangú megszólalói által gerjesztett autós-biciklis konfliktust”, és pontosan leírta, milyen szakmai azempontok alapján hoznak majd döntést az ideiglenes kerékpársávok további sorsáról.

Forrás: 13.kerulet.ittlakunk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: