Fürjes Balázs: Az autósok kapják vissza az elvett sávot a Nagykörúton

Hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester elfogadta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára javaslatát, hogy újra üljön össze a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. Fürjes Balázs azt akarja, hogy az autósok kapják vissza az elvett sávot a Nagykörúton. Az ülés október 15-én lesz.

Fürjes Balázs elmondta, a kormányoldal a budapesti közlekedés fejlesztését szeretné tárgyalni. Úgy fogalmazott, “amikor a budapesti közlekedést fejlesztjük, olyan gyakorlatias megoldásokat keresünk, amelyek egyszerűsítik az emberek hétköznapjait.

Hirdetés

Az a célunk, hogy az utazók gyorsabban, kényelmesebben, kevesebb átszállással érjenek célba, hogy kevesebb legyen a dugó, a dugóban töltött idő. Ezzel azt is elérjük, hogy klímabarátabb legyen a budapesti közlekedés, tisztább legyen a levegő, csökkenjen a légszennyezés.

Elfogadjuk azt a szakmai konszenzust, hogy legfontosabb a közösségi közlekedés fejlesztése, azon belül pedig a kötöttpályás közlekedés fejlesztése. Fontosnak tartjuk, hogy a közlekedési intézkedések javítsák és ne rontsák a budapestiek életét – fogalmazott Fürjes Balázs, majd így folytatta:

Reméljük, főpolgármester úr is nyitott lesz arra a javaslatunkra, hogy az autósok kapják vissza az elvett sávot a Nagykörúton és a kerékpárosforgalomban mindig visszaesést hozó őszi-téli félév során, az érintettek valódi bevonását követően, szakmai alapon szülessen meg a józan, időtálló megoldás.

A járdán vezetett biciklisáv biztosan rossz megoldás, nem véletlenül kritizálják sokan” – mondta. “Nyitottak vagyunk a Városháza javaslataira is, tabu nincs!” – közölte az államtitkár.

Kiemelt kép forrása: BKK

Hirdetés

Hozzászólások: