Földön fekvő férfihoz riasztották a mentőket, de a kór­ház­ban jött az igazi meg­le­pe­tés!

Hirdetés

Egy föl­dön fekvő férfi­hoz ri­asz­tot­ták a men­tő­ket va­sár­nap este, de nem sok­kal ké­sőbb ki­de­rült, hogy csak szó­ra­ko­zott velük.

Az Ajkai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés miatt folytat eljárást egy 62 éves nemesgulácsi lakos ellen. A központi segélyhívó számra vasárnap este érkezett bejelentés arról, hogy az egyik ajkai szórakozóhelyen egy férfi rosszul van.

Az ajkai rendőrök szabálysértési őrizetbe vették azt a nemesgulácsi férfit, akinek valótlan bejelentése kapcsán a mentőszolgálat munkatársai szükségtelenül vonultak a helyszínre.

Az Ajkai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 62 éves nemesgulácsi lakos ellen. A központi segélyhívó számra 2019. május 19-én 19 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy az egyik ajkai szórakozóhelyen egy férfi rosszul van.

Hirdetés

A kiérkező mentőszolgálat munkatársai a helyszínen egy földön fekvő embert találtak, aki a mellkasát fájlalta, így őt kórházba szállították. A kórházban a férfi a vizsgálat közben felállt és közölte, hogy nincs semmi baja, csak próbára tette az egészségügyi dolgozókat.

Az ajkai rendőrök a férfit előállították a helyi kapitányságra, majd a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják. Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Hirdetés

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti!

A 112-es segélyhívó számok használatáról az alábbi videókból is tájékozódhat.

Forrás: police.hu


Hirdetés

Hozzászólások: