Fokozott razzia volt hétvégén az M7-esen – Megelégelték a rendőrök, hogy a felelőtlen sofőrök okozta balesetek miatt…

Hirdetés

Megelégelték a rendőrök, hogy néhány felelőtlen vagy agresszív sofőr miatt hétvégenként menetrendszerűen történnek balesetek az M7-es autópályán, amelyek miatt minden esetben órákra megbénul a forgalom.

A péntek esti érdi tömegbaleset után motoros járőröket, civilnek látszó rendőrautókat és nagy teljesítményű elfogó kocsikat vezényeltek a sztrádára, hogy kiemeljék a forgalomból a szabálytalankodó sofőröket.

“A fokozott ellenőrzésünknek mindig az a célja, hogy a közúti közlekedés biztonságát fenntartsuk, hogy elősegítsük az állampolgároknak a Balatonhoz jutását, vasárnap meg a hazajutását a lakóhelyükre, hogy ezt balesetmentesen meg tudják tenni. Illetve az, hogy megpróbáljuk kiszűrni a forgalomból azokat a közlekedőket, akik a többieket veszélyeztetik” – ismertette Csibrik Csaba, a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság alosztályvezetője.

Hirdetés

A rendőrök éppen azért szervezték a fokozott ellenőrzést, mert megelégelték, hogy néhány renitens, a szabályokra fittyet hányó autós miatt hétvégenként menetrendszerűen történnek balesetek az M7-esen.

Ezek miatt aztán minden alkalommal megbénul az ország legforgalmasabb autópályája, ami több ezer ember hétvégéjét teszi tönkre. A súlyos vagy halálos baleseteket is legtöbbször a szabálytalankodó autósok okozzák.

Magyarországon az év első hét hónapjában157 halálos közlekedési baleset történt, amelyekben összesen 171 ember vesztette életét.

Az akcióban civilnek látszó rendőrkocsit és nagy teljesítményű elfogó autót és motorosrendőröket is bevetettek.

Forrás: bpiautosok.hu

Hirdetés

Hozzászólások: