Fokozódik a kánikula, extrém UV, akár 35 fok is lehet…

Hirdetés

FORRÓ NYÁRI NAPPAL ÉR VÉGET A HÉT
Vasárnap a sok napsütés mellett főként északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de gyenge záporok az Alföldön és a Balaton-felvidéken is előfordulhatnak a délután folyamán. A nyugati, délnyugati szél mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos lökések. Délután 28-35 fok közötti csúcsértékek várhatók.
Nem lesz front térségünkben.

Marad a meleg, de zápor, zivatar kialakulhat
Hétfőn is napos idő várható, de egy közeledő hidegfront hatására legdélebbi tájainkat leszámítva többfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Élénk, erős lesz a délnyugati szél, majd a front érkezését követően viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. A legmelegebb órákban 26-36 fok valószínű.

Kedden naposabb, szárazabb időre van kilátás. 25-30 fokos maximumok ígérkeznek. A nyugatias szél az északi tájakon még több helyen megélénkülhet.

Szerdán a napos időben hamar melegszik majd az idő, a csúcsértékek újra többfelé átlépik a 30 fokot. A nyugati, északnyugati szél időnként élénk lehet. Csütörtökön fokozódik a meleg, 28-35 fokos maximumokra számíthatunk. A délutáni órákban helyenként már újra kipattanhatnak zivatarok. Kezdetben élénk lehet a délies szél.

Forrás: idokep.hu


Hirdetés

Hozzászólások: