Fenyegetést kapott Putyin: Moszkva felé indul a Wagner-csoport?

Hirdetés

Fotó: Wagner Telegram Account/Anadolu Agency via Getty Images

A nemrégiben bekövetkezett tragikus repülőgép-baleset után úgy tűnik, a feszültség csak nő Oroszországban. Az események középpontjában a hírhedt Wagner-csoport áll, amely már az “Igazság Menetének” második kiadását is kilátásba helyezte.

Hirdetés

Mint korábban megírtuk, a BBC forrásai szerint a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin életét vesztette egy repülőgép balesetben, amely Moszkva közelében történt. A jelentések azt sugallják, hogy az orosz légvédelem okozhatta a balesetet, ahol Prigozsin mellett további kilenc ember vesztette életét. A tragédia mögött a Kreml keze is érinthető – állítja a csoport.

Hirdetés

A Wagner-csoport egy Telegram-csatornán keresztül reagált a történtekre: “Jobb lenne, ha életben lenne. A saját érdeketekben” – írták a közleményben. Emellett azt is hozzátették, hogy ha a vezetőjük haláláról szóló hírek megerősítést nyernek, akkor újra megindulnak Moszkva felé az “Igazság Menetének” keretén belül.

A helyzetet bonyolítja, hogy az orosz hatóságok hivatalosan is megerősítették, hogy Prigozsin és a Wagner-csoport parancsnoka, Dmitrij “Wagner” Utkin is a balesetben lezuhant repülőgépen utazott. A következő hetekben vélhetően világosabb képet kaphatunk a történtekről és a válaszlépésekről.

Forrás: Blikk


Hirdetés

Hozzászólások: