Felrobbant Elon Musk rakétája. Semmi nem maradt belőle! – Videó

Hirdetés

Hatalmas robbanással semmisült meg péntek este a SpaceX eddigi legmerészebb tervének nélkülözhetetlen összetevője. A Starship űrhajó egyelőre prototípusként létező rakétájának megbízhatóan kell majd működnie ahhoz, hogy Elon Musk terveinek megfelelően százasával utaztathassunk embereket más bolygókra- írja a HVG

Hirdetés

Nagy létszámú, akár 100 fős legénységet és komoly ellátmányt szállíthat majd a Holdra, később pedig a Marsra a 2017-ben eredetileg Big Fucking Rocketként bemutatott, azóta Starship névre keresztelt űrhajó, amely rakétájának ezekben a hónapokban zajlanak első kísérletei. A SpaceX vizionárius vezetője, Elon Musk tavaly szeptemberben azt mondta, idén tavaszra a Starship már lesz olyan állapotban, hogy Föld körüli pályára állhasson, de az eddig (földközelben) tesztelt prototípusok mindegyike tönkrement.

Magyar idő szerint péntek este a negyedik rakéta semmisült meg a SpaceX Texas államban található Brownsville-ban üzemeltetett (Boca Chica) bázisán. Éppen csak bekapcsolták a hajtóműveket, amikor a rakéta tűzbe borult.

A helyszínről élőben közvetített képsorok tanúsága szerint a robbanás után nem sok maradt az űreszközből.

HirdetésForrás: hvg.hu

Hirdetés

Hozzászólások: