Felháborító miért zárt be a sátoraljaújhelyi kórház gyermekosztálya!

Hirdetés


„Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermek szakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel”
– ezt a tájékoztatást tette ki honlapjára a sátoraljaújhelyi kórház (ezt az 444 szúrta ki). A kórház szülészetén az újszülötteket a házi gyerekorvosok bevonásával tudják ellátni. Ez arra utal – bár a kórház tájékoztatásából egyértelműen nem derül ki –, hogy az intézményben már nincs elég orvos, hogy ellássák a betegrendelést.
A beteg gyereket egyelőre a Miskolcon lévő megyei kórházba kell átszállítani. Ez 85-100 kilométeres, autóval is bő egyórás utat jelent.

Hirdetés

A közlemény szerint a sürgősségi eseteket Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell vinni, itt látják el, vagy innen irányítják tovább őket. A környező településekről azonban még sürgősségi, ügyeleti esetekben is Miskolcra kell menni a beteg gyerekekkel.
A hírről szintén beszámoló mno.hu emlékeztet arra, hogy több ezer orvos hiányzik Magyarországról, és hogy míg 2015-ben az orvosok országos nyilvántartásában 63 460-an szerepeltek, valójában csak 35 854-en dolgoztak a hazai egészségügyi ellátásban.

Oszd meg,hogy mások is tudjanak erről a felháborító eseményről!

Hirdetés

Hozzászólások: