Fél perc alatt „kipontozódott” a szekszárdi motoros! “Ebédért siettem!” – mondta a rendőröknek

Hirdetés

Ha valaki hosszú évek szorgos szabálytalankodásával összegyűjt 18 pontot, akkor automatikusan bevonják a jogosítványát. A szekszárdi motorosnak ez alig fél perc alatt sikerült…

Főként olyan szabálytalanságokért kaphatunk büntetőpontot, ami kifejezetten balesetveszélyes, például „bűncselekmény, a közúti közlekedés biztonságát fokozottan veszélyeztető szabálysértés, esetleg közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegés”. Persze jó sok butaságot kell csinálni ahhoz, hogy ugorjon a jogsi: például aki részegen száguld az autópálya leállósávjában, az 12-14 pontot kap, sőt a cserbenhagyó is csak 11-et.

Ezért is ritka az ilyen „gyors siker”, amikor pár méter alatt 16 pontot kalapoz össze valaki…

Hirdetés

Egy perc alatt 16 büntetőpontot gyűjtött a szekszárdi motoros:
Előbb megelőzi kikerüli a piros lámpánál, zebra előtt várakozó rendőrautót, majd 70-80-nal megy a belvárosban, végül a felfestésre, táblára fittyet hányva bekanyarodik a mellékutcába:

– Ebédért siettem! – mondta a zsaruknak… Forrás: Police.hu

Összesen 130 ezer forintnyi bírságot és 16 büntetőpontot gyűjtött össze húsz másodperc alatt. Mivel a legkisebb kihágás is legalább három pontot ér (pl. irányjelzés elmulasztása), a következő szabálytalanság után garantáltan bevonják a jogosítványát. Persze ha nem követ el semmi (vagy nem derül ki a dolog), akkor három év után automatikusan törlődnek a motoros pontjai – derült ki a Nyilvántartó összesítéséből.


Forrás: hegylakok.hu

Hirdetés

Hozzászólások: