Falra felfújt felirattal üzent az Árkádnak egy elkeseredett bérlő, elvitték a rendőrök

Hirdetés

„Mi is élni akarunk!! Engedjetek dolgozni!!!! 5 ember munkahelye ez!” – ezt fújta az üzletet lezáró gipszkarton falra a férfi.

Festékszóróval üzent kedden az Árkád Bevásárlóközpontnak egy elkeseredett bérlő, aki nem tudott megállapodni a pláza üzemeltetésével a koronavírus miatt felgyűlt tartozásainak átütemezéséről – számolt be a Telex

Hirdetés

A bevásárlóközpont a felmondási idő alatt gipszkartonfallal zárta le az üzlethelyiséget, Gyömbér Ákos, a Freshland franchise étteremhálózat egyik résztulajdonosa erre írta fel nagybetűkkel, hogy: „Mi is élni akarunk!! Engedjetek dolgozni!!!! 5 ember munkahelye ez!”

Már a felirat felfújása közben megjelentek a biztonsági őrök, akiknek a salátabár üzemeltetői jelezték, hogy szeretnének bejutni az üzlethelységbe, ugyanis úgy tudni, hogy a gipszkartonfal úgy került fel, hogy a bent tárolt tulajdonukhoz, még a romlandó alapanyagokhoz és áruhoz sem fértek hozzá, de készpénz és értékek is maradtak a helyiségben. A biztonsági szolgálat az üzemeltetéshez, az üzemeltetés pedig a jogi osztályra irányította Gyömbéréket, ott azonban éppen ebédszünet volt, így végül nem kaptak segítséget.

Mire Gyömbérék visszatértek az üzlethelyiséghez, a biztonsági őrök már rendőrökkel várták Gyömbért, akit a X. kerületi kapitányságra vittek rongálás miatt. A férfi a kihallgatáskor elismerte a tettét, azt ugyanakkor vitatta, hogy ezzel rongált volna. „Nem tettem kárt a még le sem festett, félkész gipszkarton falban, csak egy réteg festék került fel rá, de volt helyreállítási szándékom” – mondta. Gyömbér azt is elmondta, hogy a Freshland álláspontja szerint a kizárás inkorrekt és jogszerűtlen volt, a festékszórózással pedig elsősorban azt akarta elérni, hogy le lehessen bontani a falat, és tovább működhessen az étterem, vagy ha ez nem is lehetséges, legalább az értékeiket és a romlandó alapanyagaikat kipakolhassák onnan.

Hirdetés

A férfit a kihallgatás után elengedték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint jelenleg szabálysértési eljárás van ellene folyamatban.

A Telexnek egyébként Gyömbér azt is elmondta: bár szerinte okkal gyűlik a feszültség az egész vendéglátós szektorban a kilátástalan helyzet miatt, ő nem támogatja a járványügyi intézkedések megszegését, és semmilyen szabály- vagy törvényszegő tiltakozásban sem vett részt.

Frissítés: időközben az Árkád is megszólalt, és az alábbi közleményt adták ki:

“A tavaly év folyamán együttműködési kötelezettségünknek eleget téve a Freshlandot üzemeltető céggel is többször felvettük a kapcsolatot, és fizetéskönnyítő megoldásokat kínáltunk fel neki. A Freshlandot üzemeltető cég az erre vonatkozó megállapodást nem kötötte meg. Miután azonban tetemes kintlévőséget halmozott fel, részben már a pandémia kirobbanás előtt, kénytelenek voltunk szerződésszegés okán a szerződést felmondani. A felmondás kimondásával és a kintlévőség behajtásával az utolsó utáni pillanatig vártunk. De tekintettel arra, hogy bő félévnyi tárgyalás is eredménytelennek bizonyult, kénytelenek voltunk a tetemes tartozás növelésének elkerülése és további károk megelőzése érdekében a bérbeadói felmondás jogával élni. Az üzemeltető a szerződés megszűnése ellenére tovább üzemeltette az üzletét, ezért megtettük a szükséges lépéseket.

Hirdetés

2021.02.02-án a biztonsági szolgálatunk jelezte, hogy rongálás történt a bevásárlóközpont tulajdonában, értesítették a rendőrséget. A rendőrség rövid időn belül a helyszínen volt, és az eljárást megindította.”

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: