Facebookon kerestek önkénteseket: ennek az édesanyának adtak be a világon először kísérleti koronavírus-ellenes vakcinát

Hirdetés

Az Egyesült Államokban, Seattle-ben először egy, összesen pedig 45 (18 és 55 év közötti) tesztalany kapta meg a kísérleti vakcinát.

A Telegraphnak most megszólalt az a 44 éves asszony, aki legelőször kapta meg az injekciót.

Egészséges emberként Haller kapta meg először a vakcinát, amit állatokon korábban már sikerrel teszteltek. Ennek ellenére volt kockázat, nem is kevés

A kétgyermekes Jennifer Haller elárulta: egy Facebook-felhívásra jelentkezett, és noha családjából többen tiltakoztak és aggodalmukat fejezték ki a dolog veszélyessége miatt, ő úgy döntött, mégis részt vesz a kísérletben.

Hirdetés

“Nem volt semmi, amit tehettem volna, hogy megállítsam ezt a világjárványt. Aztán jött ez a lehetőség, és én azt gondoltam: talán mégis van valami, amit tehetek. Ez biztosított valamiféle irányítást. Mi mindannyian reménytelenek vagyunk, és nincs kezünkben az irányítás. Ez adott valamit, amibe kapaszkodhattam” – magyarázta döntését az asszony, hozzátéve: pontosan tudta, hogy “tonnányi volt a rizikófaktor” annak ellenére, hogy magával a vírussal ezen tesztek során nem találkoztak, csak az mRNA-1273 nevű tesztanyaggal.

Haller arról is beszámolt, naponta fel kellett jegyeznie a tapasztalt tüneteket (az első nap volt némi hőemelkedése, másnap pedig zsibbadt picit a karja, de ennyi, összességében pedig az influenza-vakcinához hasonlította a tapasztalatait), sőt, arról is beszélt: a következő héten egy újabb dózist kap a kísérleti koronavírus-ellenes vakcinából, és egészen 2021 tavaszáig megfigyelés alatt fogják tartani.

“Akár mi találjuk meg a vakcinát, vagy bármi más lesz a vége, büszke leszek, hogy a folyamat részese lehettem.”

Címlap kép: YouTube
Forrás: borsonline.hu

Hirdetés

Hozzászólások: