Ezzel a csodálatos dallal emlékezzünk meg a Roxette énekesnőjéről

Hirdetés

A svédországi Össjö városában született, ötgyermekes család legkisebb gyermekeként. Később átköltöztek egy ugyancsak svéd kisvárosba, Östra Ljungbyba. Mivel a család szerény körülmények között élt, a szülőknek keményen kellett dolgozniuk. A kis Marie gyakran volt otthon egyedül, s ezekben az években kezdett el komolyabban érdeklődni az előadó-művészet iránt. Ilyenkor beállt a tükör elé házukban, s elképzelte, hogy ő is egy híres sztár. Négy idősebb testvérével és a szomszéd gyerekekkel együtt elkezdett zenélni és énekelni, sőt, megkérte édesanyját, hadd lépjen fel csapatával a család ismerősei előtt is, akik amint meghallották a kislány hangját, azt Olivia Newton-John hangjához hasonlították.

Zenei stílust tekintve, tizenéves kora végére olyan együttesek voltak rá inspiráló hatással, mint Joni Mitchell, a Beatles vagy a Deep Purple. 17 évesen jelentkezett a Zenei Főiskolára, és egy helyi színházban lépett fel gyakran, amit eleinte unalmasnak talált, ám közönsége mindig felvillanyozta Marie-t annyira, hogy igyekezett a legjobb tudása szerint szórakoztatni őket. 1992-ben ismerkedett meg későbbi férjével, a popdalszöveg-író és zongorista Mikael Bolyosszal, akitől két gyermeke született. (1993. április 29-én Inez Josefin és 1997 januárjában Oscar Mikael.) 1994. május 21-én ment férjhez a nála egy évvel idősebb Mikaelhez, egy Östra Ljungby-i templomban, 40 meghívott vendég jelenlétében.

Hirdetés

2002. szeptember 11-én Marie elcsúszott saját fürdőszobájában, és úgy beütötte a fejét, hogy agyrázkódást kapott. Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy az énekesnőnek agydaganata van, így a Roxette következő turnéját le kellett mondania, mely a Night of the Proms címet viselte volna. Azokban a hetekben, míg Marie igyekezett kiheverni az agyrázkódás okozta tüneteket, sikeres műtétet hajtottak rajta végre, mely során eltávolították a tumort, mely rosszindulatú volt, ezért az énekesnőnek hónapokig kemoterápiára és sugárkezelésre kellett járnia. Súlyos betegségéből csak részlegesen sikerült felépülnie, a jobb szemére teljesen megvakult.

2019. december 9-én, 61 éves korában hunyt el betegsége következtében.


Nyomj egy lájkot, ha szerinted is egy nagyszerű énekes volt!

Forrás: hu.wikipedia.org


Hirdetés

Hozzászólások: