Ezt jobb, ha tudod a fekete szederről, mielőtt megeszed

Hirdetés

A fekete szeder avagy a rákmegelőzés élharcosa – Növényi rostjai segítik az emésztést, csökkentik a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét, gyümölcssavai és ásványi sói a vírusok és baktériumok leküzdésében segítenek. Magas pektintartalma csökkenti a koleszterinszintet és az érelmeszesedést.
Egyik elfelejtett gyümölcsünk, a magas vitamin- és nyomelemtartalmú fekete szeder. De igazi értékét aszínanyagtartalma adja, mely által felveheti a harcot a szív védelmében, a cukorbetegség ellen és a rákmegelőzés terén. Idősödési folyamatok ellen is hat, valamint a bőrünk és szemünk védelmét is szolgálják.

Hirdetés

A legegyszerűbb védelem
Sok nemesített gyümölcs létezik, amelyik magas vitamin és színanyagtartalmú. Ezek mellett azonban van egy, amely nemcsak e két vegyületcsoportot tartalmazza kimagasló mértékben, de nyomelemtartalma és természetes cukortartalma is jelentős. És mindezt megtalálhatjuk, és leszedhetjük az erdőkben, vagy az árok partján: ez a fekete szeder.A jól megmosott gyümölcsöt frissen fogyasszuk, vagy fagyasztva tároljuk, és vegyük elő télen, remek immunerősítő!

Forrás: www.tudomanyeseletmod.hu

Hirdetés

Hozzászólások: