Ezentúl nem rendelkezhetünk elhunyt szeretteinkről, akármi is volt a végakarata! EZEKET EZENTÚL TILOS LESZ A TEMETÉSEKEN :

Hirdetés

Ezentúl nem rendelkezhetünk elhunyt szeretteinkről, akármi is volt a végakarata! Ezeket tiltja meg: Mindenkit megdöbbentett a hír! Az egyház helyettünk döntött – Ezentúl nem rendelkezhetünk elhunyt szeretteinkről, akármi is volt a végakarata! Ezeket tiltja meg:

Hiába is szeretnénk, a katolikus egyház útmutatása alapján a jövőben tilos lesz a hamvak szétszórása, és az elhunytak hamvainak otthon tartása is! Mindenkit megdöbbentett az az üzenet, melyet a Vatikán küldött katolikus híveinek. Elmondták, hogy gyökeres változások lesznek a temetkezési eljárásokban, ugyanis nem fogják engedélyezni az elhunytak hamvainak otthon tartását, de még a hamvak a szétszórását sem!

Hirdetés

Az egyház 1963-ig magát a hamvasztást is tiltotta, de ahhoz még mindig ragaszkodnak, hogy a halottakat csak temetőben vagy felszentelt helyeken lehessen eltemetni. Úgy vélik, ha valaki otthon tartja a szerette hamvait, azzal elveszi tőle a megemlékezés lehetőségét.

A Vatikán akkor is tiltja a hamvak szétszórását, ha azt az elhunyt kifejezetten kérte végakaratában. Továbbá nem engedélyezik azt sem, hogy a hamvakat a családon belül szétosszák, valamint nem lehet belőle sem emléktárgyakat, sem pedig ékszereket készíteni.

Üzlet lenne az egész?

Balázs Klári sokáig négy fal kö­zött tartotta a 2011-ben elhunyt édesanyja hamvait- írja a Bors

– Nagyon furcsa ez az egész. Az emberek végakaratát még a Vatikánnak is tiszteletben kell tartania. Sokan rá­adásul a drága sírhelyeket sem tudják kifizetni – mondta a Borsnak az énekesnő, aki lehetségesnek tartja, hogy a háttérben üzleti érdekek húzódnak meg.


Hirdetés

Hozzászólások: