Ez történik a testeddel, ha minden nap diót eszel!

Hirdetés

A napi rendszerességgel fogyasztott dió igencsak jó hatással van a vér koleszterinszintjének szabályozására, csökkentve a koszorúér-betegség kockáztát – derül ki egy új tanulmányból.

Dr. Joan Sabate, a Loma Linda Egyetem tanára és kollégái szerint a dióbél az ipari országok vezető halálozási okának, a szívbetegségeknek természetes megelőző gyógyszere. Minimálisan naponta 40 gramm dióbelet kellene elfogyasztania minden embernek.

A kutatásban hét országból 583, eltérő koleszterinszinttel rendelkező férfi és nő vett részt. A kísérlet ideje alatt a páciensek nem kaptak semmilyen koleszterin szabályozó gyógyszert. De átlagosan napi 97 gramm diót vagy diófélét fogyasztottak el. Ide tartozott a dió, mandula, pekándió, pisztácia, mogyoró is.

Hirdetés

A diéta azt eredményezte, hogy 5, 1%-al csökkent a teljes koleszterinszint, 7,4 %-al a jó koleszterinszint és 8, 3%-al a rossz koleszterinszint. Ezenkívül 10, 2%-os trigliceridszint csökkenésről is beszámoltak, de csak azoknál, akiknél előzőleg nagyon magas volt a szint.

Ajánlott egészségünk érdekében napi szinten diót fogyasztanunk. A tanulmány készítői azt is megállapították, hogy a tévhitek ellenére, nem rendelkeztek súlyfelesleggel azok, akik ezt a mennyiségű diót, olajos magvat fogyasztották el naponta.

Forrás: twice.hu


Hirdetés

Hozzászólások: