Ez az utolsó interjú Gesztesi Károllyal

Hirdetés

Utolsó interjúját a Borsnak adta a szombaton tragikus hirtelenséggel meghalt Gesztesi Károly.

Gesztesi Károllyal a napokban készített interjút a Bors, mely a szombati lapszámukban jelent meg. A színész a beszélgetés során mesélt arról, milyen mozgalmasan telt a tavalyi éve – visszatért a Bánfalvy Stúdióba, ahol új erőre kapott, több mint 200 előadásban szerepelt, a Páratlan Páros és A Miniszter félrelép is nagy sikerrel futott. Bár az utóbbi időben több helyre is el akarták csábítani, ő úgy érezte végre megtalálta a helyét és önmagát is.

“Számomra a színészet olyan, mint egy jó edzőtábor. Kifulladásig kell csinálni, bennem pedig még jó pár maraton van” – fogalmazott.

Hirdetés

A mozgalmas év után a színész épp egy három hetes pihenőre készült, hogy elengedje az elmúlt időszak fáradalmait, és testileg-lelkileg feltöltődjön. “Úgy érzem, visszakerültem a ringbe, szakmailag jó pár év után megint kapok forgatókönyveket, és reményeim szerint egy nagyon komoly filmmel is visszatérek” – mondta a jövőbeni esetleges lehetőségekről a színész.

A szerepek mellett Gesztesi a Talent Stúdió mesterkurzusán tanított, ahol a feltörekvő színészpalánták nagyon szerették őt. Arról is beszélt, hogy mióta a Hit Gyülekezet főiskolájára, a Szent Pál Akadémiára jelentkezett, egyre inkább azt érezte, hogy közelebb került istenhez.

Gesztesi a munka mellett rendszeresen sportolt. Úszással kezdte 1969-ben, majd vízilabdázott, azóta pedig szinte már mindenbe belekóstolt, legyen az golf, lovaglás vagy tenisz. A napját mindig a konditeremben kezdte, anélkül el sem indult a reggele. A színész jogosítványát 2016-ban vették el ittas vezetés miatt két évre, vezetői engedélyét tavaly kapta vissza, melynek örömére meg is lepte magát egy Mercédesszel. A Borsnak elmondta, hogy azóta újra vezetett, de legtöbbször a produkcióval utazott, így általában sofőrje volt, vagy olyan is előfordult, hogy inkább tömegközlekedett.

A tragédia napján Gesztesi Károly maga vezette Mercédeszét – a színész a volán mögött lett rosszul. Hiába érkezett gyorsan a segítség, az életét már nem tudták megmenteni. Gesztesi Károlyt egy ország gyászolja. A színész 56 éves volt.

Hirdetés

Gesztesi Károly Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990-1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992-1993-ban a József Attila Színház, 1994 és 1998 között pedig a Vígszínház társulatának volt a tagja, azóta szabadfoglalkozású volt. Utolsó éveiben a Bánfalvy Stúdió előadásaiban láthattuk. Kétszer nyert el Story Ötcsillag-díjat, először 2006-ban Az év színésznek járót, majd 2009-ben Liptai Claudiával a Net sztárja díjat. Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint például a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi. Mindemellett ő volt az egyik legismertebb magyar szinkronszínész, többek között a Shrek című animációs filmben a címadó ogre, Shrek magyar hangja.

Gesztesi Károly első felesége Csarnóy Zsuzsanna Jászai Mari-díjas színésznő volt, akitől első gyermeke, Gesztesi Máté született. Második házasságából Karel Nikolettával két közös gyermeke van, Márk és Dávid. Harmadik felesége, Liptai Claudia egy kislánynak, Pankának adott életet, a színész első kislányának. Válásuk után második feleségétől született meg ötödik gyermeke, Áron, aki édesanyja nevét vette fel.

Hirdetés

Hozzászólások: