Ez az elhagyott kölyökkutya annyira félt a többi embertől, hogy nem volt hajlandó kilépni a dobozából

Hirdetés

Fotó: plumpelstiltskin / Instagram

Egy reggel a georgiai állatszolgálat munkatársai szívszorító látványban voltak részesei közvetlenül a menhelyük előtt. Egy elhagyott pitbull kutya várakozott egy kartondobozban, amelyet valaki ott hagyott számára. A kisállat láthatóan le volt soványodva, és mélyen meg volt rémülve: még a menhely dolgozói által kínált biztonságos környezetben sem volt hajlandó elhagyni dobozát.

Hirdetés

A menhely munkatársai minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megnyugtassák és bizalmat szavazzanak Plumnek, akit így neveztek el. A kutya azonban hosszú hetekig ragaszkodott a dobozához, amely valószínűleg az egyetlen biztonságot jelentette számára az elhagyatottságban.

Fotó: plumpelstiltskin / Instagram

Idővel, miután Plum megismerte és megbízott néhány menhelyi dolgozóban, lassan kezdett kinyílni és felfedezni környezetét. Ez a folyamat nemcsak Plum számára jelentett óriási lépést, hanem a menhely személyzetének is lehetőséget adott arra, hogy meglássák a félelem mögött megbújó szeretnivaló és játékos kutyát.

Hirdetés

Hetekig tartó türelem és odaadás után a menhely dolgozói büszkén jelentették, hogy Plum készen áll arra, hogy új, szerető otthonra találjon. Ezt követően Melonie, egy helyi nő, aki azonnal beleszeretett a kutyába, örökbe fogadta. Melonie otthonában Plum gyorsan megerősödött, majdnem 20 kilót hízott, és egészséges, boldog életet kezdhetett új szőrös barátaival és szerető családjával.

Fotó: plumpelstiltskin / Instagram

Plum története nem csak egy új kezdetet jelent a kutya számára, hanem inspiráló példa arra, hogyan változtathatja meg az állatvédelem és az emberi jóság az állatok életét. A történet emlékeztet minket arra, hogy minden állat megérdemli a szeretetet, a gondoskodást és a biztonságot, amit egy örökbefogadó család nyújthat.

Hirdetés

Forrás: pupvine


Hirdetés

Hozzászólások: