Ez a szomorú kutya csak a falat bámulta, miután visszakerült a menhelyre

Hirdetés

Fotó: Rocky Kanaka / Youtube

Arthur, egy másfél éves keverék kutya története sajnos nem kezdődött boldogan. Eredetileg egy gazdátlan alomból származik, és bár rövid időre örökbe fogadták a menhelyről, családja később mégis visszavitte őt. Ez mély nyomot hagyott Arthurban, aki összetörten és szorongva kerülte az emberek tekintetét, és a menhely egyik sarkában bújt meg szomorúan.

Hirdetés

Rocky Kanaka, az állatmentő, aki sok tapasztalattal rendelkezik ilyen esetekben, elhatározta, hogy segít a kutyán. Rocky tiszteletben tartotta Arthur személyes terét, és távolról kezdte megnyerni a bizalmát. Kezdetben csak jutalomfalatokat helyezett el Arthur közelében, amelyeket a kutya csak megszagolt, de nem evett meg.

Fotó: Rocky Kanaka / Youtube

Az igazi áttörés akkor következett be, amikor Rocky a kezébe vett egy falatot és közvetlenül Arthur elé tartotta. A kutya végül megevett egy falatot, ami hatalmas lépés volt a bizalomépítésben. Ezt követően Rocky bátorító szavakkal árasztotta el Arthurt, dicsérte őt, ami láthatólag segített a kutya önbizalmán.

Hirdetés

Az állatmentő kitartó munkája meghozta gyümölcsét: Arthur lassan, de biztosan kezdte levetkőzni a félelmeit, és végül hagyta, hogy Rocky meg is simogassa. Ez a folyamat reményt ad arra, hogy Arthur idővel teljes mértékben ki tud majd bújni a burok alól és olyan szerető családra talál, amilyet mindig is megérdemelt.

Forrás: Pupvine


Hirdetés

Hozzászólások: