Ez a legtöbb díjat elnyert magyar fotó. A portré eddig 35 országában 200 díjat nyert el.

Hirdetés

Fotó: Kerekes István

A fotó 9 évvel ezelőtt egy Észak-romániai kis faluban készült, és azóta bejárta az egész világot. Öt kontinens 35 országban csodálták már a mosolygós Yelenát.

A portré eddig 35 országában 200 díjat nyert el.

Kerekes István a hirado.hu-nak elmondta, hogy ma is tisztán emlékszik arra a pillanatra, amikor hét évvel ezelőtt meglátta portréja főszereplőjét. A kislány éppen a ház udvarán hintázott. A nagymamát megkérdezte csinálhat-e pár képet. Miután a válasz igen volt, 6 kép készült Yelenáról.

Hirdetés

A fénykép egyedülálló különlegessége, hogy a 72 elnyert aranymedálból 26 FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetség) és 12 PSA (Amerikai Fotóművészek Szövetsége) arany. Kerekes István az erdélyi Marosvásárhelyen született 1977-ben. Korán a versenysportra adta a fejét, előbb úszott, aztán atletizált. A kolozsvári egyetemista évek alatt vált igazán szenvedélyévé a fotográfia. A kezdeti természetfényképezés fokozatosan kiszélesedett a portré és szociofotóval.Az első magyar fotográfus, aki megkapta a Nemzetközi Fotóművész Szövetség által a versenyfotográfia terén adományozott legmagasabb szintű kitüntetést, a FIAP Kiváló Művésze platina fokozatát.
Az elismert fotós további nagyszerű alkotásait a honlapján tekinthetitek meg.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu


Hirdetés

Hozzászólások: