Ez a két Hős a mai napon levezetett egy szülést a Blaha Lujza téren

Hirdetés

Elképesztő részleteket árult el a két hős rendőr, akik segítettek a vajúdó asszonynak a Blaha Lujza téren.

„Segítsenek! Megszülök!” – megható történetről számolt be a Ripost-nak Papp Benjámin főtörzsőrmester és Berkes Alexandra őrmester. Vasárnap este egy vajúdó nő miatt állították meg a járókelők a rendőrpárost a Blaha Lujza téri 4-6-os villamosmegállónál, ahol le kellett vezetniük a szülést.

Hirdetés

A társammal éppen a Népszínház irányából haladtunk autóval a Blaha Lujza felé, amikor észrevettük, hogy a járókelők integetnek nekünk

– kezdte Papp Benjámin.

„Segítségért kiabáltak. Félreálltunk, kipattantunk az autóból és rohantunk a megállóba. A padon egy nőt találtunk, aki nagyon rosszul volt. Megkérdeztük, hogy mi történt, és a nő elmondta, hogy óriási fájdalmai vannak, és hamarosan meg fog szülni…”

A két rendőrnek nem volt más választása, mint helyben levezetni a szülést.

Tudtuk, hogy nincs idő

– folytatta.

„Hívtunk mentőt, de nem tudunk elmozdulni a megállóból, ugyanis az asszony elmondta, hogy érzi, mindjárt kint van a baba feje. Felfektettük a padra, a táskájából csináltunk a feje alá párnát, felsegítettük a lábát. Ekkor egyértelműen láttuk, hogy nincs idő tovább várni. Közösen lesegítettük róla az alsó ruházatát és a cipőjét.

Hirdetés

A társam megfogta a hölgy kezét, így bátorította, és közben együtt kiabáltuk, hogy nyomjon! Láttam, ahogy a pici kidugja a fejét, de beakadt a karja, ezért nekem kellett segítenem, hogy probléma nélkül meg tudjon születni. Néhány nyomás után kint is volt a gyermek. Alexandra magához ölelte, tartotta, én meg fogtam a fejét. Ebben a pillanatban meghallottuk a mentőautó szirénáját, így már biztosak voltunk benne, hogy nem lehet semmi baj…”

A kisbabát és az édesanyját átvették a mentősök, és a SOTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára szállították őket. Mindketten egészségesek. A kisfiú, aki a Noel nevet kapta, a 36. hétre született, 2444 gramm súlyú és 47 cm hosszú.

Forrás: ripost.hu


Hirdetés

Hozzászólások: